Економіка України
Подобається

Зміни у виплатах працюючим пенсіонерам – тимчасові

27/03/2015
Зміни у виплатах працюючим пенсіонерам – тимчасові

пенсія

з 1 грудня 2015 року Уряд взяв на себе зобов'язання підвищити мінімальні соціальні стандарти на 13%.

Міністр соціальної політики Павло Розенко сподівається, що обмеження пенсій для працюючих пенсіонерів на 15% буде знято вже в наступному році. Таку думку він висловив в ефірі на Першому національному телеканалі, передає прес-служба Мінсоцполітики. Новину повідомляє Корупція.маркет

"Заходи, які доводиться приймати, в тому числі і в пенсійному забезпеченні, є важкими і непопулярними, але вони – необхідні і тимчасові, – сказав міністр. – Сподіваюся, що вже наступного року обмеження пенсій для працюючих пенсіонерів на 15% буде знято" .


"Обіцяти, що в період важкої економічної кризи, яка пронизав кожну сферу, ми будемо стрімко підвищувати пенсії та зарплати, було б обманом. Сьогодні країна повинна вижити і зробити все, щоб провести економічні та соціальні реформи, які дадуть результат вже в найближчій перспективі" , – підкреслив він.

Також він додав, що з 1 грудня 2015 року Уряд взяв на себе зобов'язання підвищити мінімальні соціальні стандарти на 13%.

Павло Розенко також зазначив, що Міністерством соцполітики вже розроблено законопроект про введення накопичувальної пенсійної системи, який найближчим часом буде внесений на розгляд Уряду та Парламенту.

"Я розраховую в тому числі і на підтримку експертного середовища. Треба довбати цю стіну, тому що сьогодні саме час для проведення кардинальних змін, для того, щоб врешті запустити пенсійну реформу, щоб молоде покоління бачило свою перспективу, щоб це було стимулом працювати легально ", – підкреслив міністр.


                         



Коментарі