Економіка України
Подобається

Солодощів в Україні стане менше

27/03/2015
Солодощів в Україні стане менше

солодощы

Головний відсоток зменшення припав на січень 2015 і склав 18%, в той час як в період лютий виробництво дещо зросло – з 17,5 тис тонн в 2014 до 18,7 тис тонн в нинішньому, що становить 7%, пише Агравери, передає Корупція.маркет

За словами аналітиків компанії "Дикун", зазвичай саме на зимові місяці припадає пік виробництва даної продукції, і тому зниження виробництва саме зараз може негативно вплинути на показники обсягу виробництва за рік. Також за даними Держкомстату, спад у виробництві не оминув і кондитерську галузь.

Зокрема виробництво печива солодкого і вафель зменшилася за перші 2 місяці 2015-го, порівняно з січнем – лютим 2014-го на 23,4%, в основному за рахунок спаду виробництва в січні, практично на 30%, в той час як в лютому скорочення було на рівні 16,5%.

Як припускають аналітики компанії "Дикун", ситуацію на ринку шоколаду і кондитерських виробів спровокувала головним чином девальвація гривні.

"З одного боку, імпорт какао-бобів став занадто, що вплинуло на собівартість виробництва, з іншого – експорт зерна вигідніше ніж продаж на внутрішньому ринку переробникам. А також слід враховувати, що доходи Український значно знизилися, і оплатити подорожчання виробництва вони не в змозі . Тому виробникам кондитерських стало доцільним скоротити обсяги виробництва, ніж вирішувати проблему з його реалізацією в таких умовах ", – прокоментувала керівник аналітичного відділу компанії" Дикун "Руслана бутлі.


                         



Коментарі