Економіка України
Подобається

З травня тарифи на воду суттєво зростуть

26/03/2015
З травня тарифи на воду суттєво зростуть

нові тарифи ростуть корупція.інфо

З 1 травня цього року, Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, підвищує тарифи на воду для населення.

Про це повідомляє прес-служба НКРЕКУ, пише УНІАН, передає новину Корупція.маркет.

Як інормує прес-служба, через зростання вартості електроенергії та валютних кредитів ряду водоканалів, підвищення тарифів на воду складе від 4% до 100% залежно від конкретного водопостачального підприємства.

За словами глави НКРЕКУ Дмитра Вовка, комісія розбила всі водоканали на три групи. Для першої групи водоканалів, яких в Україні налічується 11 підприємств, зростання тарифу на водопостачання та водовідведення в середньому складе 12%; для другої групи (27 водоканалів) – зростання складе в середньому 8%. Для чотирьох водоканалів останньої групи зростання становить від 15% до 100%. 

Варто також додати, що до першої групи входять підприємства з валютними кредитами, яким, крім зростання електроенергії, в тариф потрібно закласти девальвацію гривні, до другої – підприємства без валютних кредитів, для яких в тариф закладається тільки зростання вартості електроенергії, і третя група – водоканали, для яких тариф не змінювався з 2008 року. 

Як повідомлялось раніше, комісія зазначає, що максимальні тарифи на воду у Київській, Закарпатській та Кіровоградській області – від 10 грн за куб. м. В Києві – від 6 до 8 грн за куб. м. 

Нагадаємо, що 26 лютого 2015 року, НКРЕКП прийняла рішення про підвищення тарифів на світло.


                         



Коментарі