Технології
Подобається

У Пентагоні випробують систему ПРО для перехоплення ракет КНДР

19/04/2017
У Пентагоні випробують систему ПРО для перехоплення ракет КНДР

Пентагон має намір в травні двічі випробувати систему ПРО, призначену для перехоплення північнокорейських ракет. Як повідомляє RT з посиланням на CNN з посиланням на джерело у військовому відомстві, в рамках перших навчань буде використовуватися модернізована ракета, що запускається з корабля ВМФ. До цього її перевіряли лише один раз.

Популярне: У Брюсселі назвали конкретну дату старту безвізу для України

Нова версія ракети має, зокрема, поліпшену боєголовку. У порівнянні з попередньою моделлю у неї поліпшена дальність польоту, що дозволятиме раніше перехоплювати ворожі ракети і мінімізувати можливість їх ураження цілі.

Ця система ППО розроблялася спільно з Японією і націлена на збиття північнокорейських ракет середньої дальності, що становлять загрозу для американського союзника.

В іншому випробуванні перевірку пройдуть ракети-перехоплювачі наземного базування, що знаходяться на території Аляски і Каліфорнії. В ході цих навчань військові спробують перехопити ракету над Тихим океаном. За словами міністра оборони, ця програма існує вже більше десяти років, але тільки половина випробувань пройшла успішно.


                         



Коментарі