Головні Новини
Подобається

ХОРОША НОВИНА! Україна переконала МВФ не піднімати пенсійний вік!

08/04/2017
ХОРОША НОВИНА! Україна переконала МВФ не піднімати пенсійний вік!

Український уряд змогло переконати Міжнародний валютний фонд у тому, що не треба підвищувати пенсійний вік для українців до 63 років, заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Ми вважали це неприйнятним у нашій країні в даний момент і запропонували інший варіант вирішення цієї проблеми. Дискусії тривали чотири місяці. Нам вдалося знайти рішення цього питання без підвищення загального пенсійного віку", – сказав Рева.


За його словами, загальний пенсійний вік для чоловіків і жінок в Україні становитиме 60 років


Рева також зазначив, що на сьогодні пенсійний вік для жінок становить 58,5 років. За його словами, у зв'язку з пенсійною реформою 2011 року, вік для виходу на пенсію для жінок щорічно буде підвищуватися на півроку і це завершиться в 2021 році. Тоді жінки будуть виходити на пенсію, як і чоловіки – у 60 років.


Згідно з опублікованим текстом меморандуму між МВФ і Україною, пенсійна реформа, яку необхідно прийняти до кінця травня 2017 року має вступити в силу з 1 січня 2018 року.
Реформа повинна включати в себе новий перелік варіантів виходу на пенсію з більш широким діапазоном пенсійного віку в порівнянні з нині існуючими, пропонуючи громадянину вибір терміну та умов виходу на пенсію, який залежить від загального трудового стажу.


дивіться також:   У відповідь на хімічну атаку: США готує нові санкції


Крім того, необхідно ввести додаткові пенсійні виплати для стимулювання більш тривалої зайнятості громадян та більш пізнього виходу на пенсію.
 


                         



Коментарі