Махинации
Подобається

Українські хакери попереду всієї планети !

24/03/2017
Українські хакери попереду  всієї планети !

Іменитий виробник сільськогосподарської техніки компанія «John Deere» довгий час працювала за традиційною для американців схемою: якщо у власника трактора, раптом, трапляється поломка, будь добрий виконувати всі ремонтні роботи у офіційних дилерів компанії.

Ні? Тоді при кожному втручанні з боку в спробах самостійно відремонтувати техніку, комп'ютер автоматично блокує обладнання.

хак

Дивіться також:  Допоможіть нам! Ще 37 банків в Україні потребують докапіталізації – НБУ

Відповідно при оформленні угоди покупець на підставі ліцензійної угоди зобов'язувався допускати до ремонту лише представників авторизованих сервісних центрів.

За відновлювальні роботи, що включають перезапуск програмного забезпечення і оплату праці майстра, компанія брала з фермера триста шістдесят доларів, оскільки у вищезгаданому угоді був вписаний пункт про те, що «John Deere» не несе відповідальності за завдані збитки, якщо вони виникли в разі виходу з ладу програмного забезпечення.

Звичайно, даний факт наводив фермерів в лють.

Як повідомляє «Популярна Механіка» на допомогу американським хліборобам несподівано прийшли українські хакери, які на закритих форумах стали пропонувати фермерам зламані програмне забезпечення, що дозволяє самостійно змінювати прошивку ПО тракторів.

Виявилося, що модифіковане ПО дозволяє фермерам знімати блокування і самостійно проводити ремонт тракторів, що дає можливість вносити поправки в приховані заводські настройки, що дозволяють, наприклад, знімати обмеження в швидкості та інше.

Але найсмішніше, що дана процедура є для Штатів цілком легальною, оскільки з 2015 року там діє закон, згідно з яким, прошивка ПО електронних пристроїв перестала бути порушенням закону.


                         



Коментарі