Економіка України
Подобається

Експерт назвав середній чек у ресторанах різних міст

23/08/2016
Експерт назвав середній чек у ресторанах різних міст

Пообідати в Києві коштує на чверть дорожче, ніж у Львові чи Одесі. Про це  розповів співзасновник компанії з автоматизації кафе і ресторанів Poster Родіон Єрошек.

За бізнес-ланч в столичному кафе в середньому доведеться віддати 50-70 гривень. На це отримаєте напій та дві страви. В ресторанах середнього цінового сегменту бізнес-ланч коштує 150-200 гривень. В інших великих містах обід коштує на 20-25% дешевше.

За даними Poster, середній чек у столичному ресторані – 400-800 грн. У Львів та Одесі в середньому зі столика платять 200-400 грн.

"Тон країні задають Київ, Львів і Одеса. Тут найбільш успішні і цікаві ресторанні проекти. Зараз у Київ приходять європейські ресторанні тенденції. Найближчим часом у столиці з'явиться форма сет-меню. За фіксовану суму гостям пропонуватимуть вибрати цілий набір страв. Буде більше проектів з відкритою кухнею. Ще один новий формат, якого очікуємо, – ресторанні сервіси для дітей, дитячі свята. Ця ніша зараз вільна", – каже співзасновник Poster.

У недорогих кафе восени очікують більше калорійних і гарячих страв та кавових напоїв.

"В Європі зараз можно робити виїзними заклади з гарною кухнею. Ресторани переїзджають з місця на місце. Така тенденція не відповідає українському менталітету і навряд чи приживеться в Україні. Однак фуд-траки будуть набувати популярності, якщо це дозволить законодавство", – коментує Родіон Єрошек.


                         



Коментарі