Технології
Подобається

10 секретів Facebook, про які ви не знали

18/01/2016
10 секретів Facebook, про які ви не знали

 

Щоб Фейсбук працював так, як повинен, і задовольняв за всіма параметрами, є Лайфхак, вирішальні основні проблеми: стрічка не по темі, незнайомі люди, додавання в дивні групи типу «північні льоди» або «клуб любителів брукви». Проте всі проблеми треба вирішувати по мірі їх надходження!

1. Робимо хроніку корисною

1

2

 

 

У розділі «Хроніки і мітки» у вкладці Налаштування. Просто забороніть кому-небудь залишати записи у вашій хроніці. Перед весіллям, днем ​​народження або яким-небудь іншим святом обмеження можна зняти, щоб отримати масу приємних привітань. Для постів з тегами на вас є управа у вигляді цензури: ви самі дивіться, що за пост, і вирішуєте, чи місце йому у вашій хроніці.

2. Постійне тегування

3

 

Ми вас розуміємо: невдале фото, ще якісь огріхи, а вас відзначають! Тут вже, вибачте, робота поювелірнее буде. Вас відзначили в пості або на фотографії, а вам не хочеться там бути? Видаліть мітку і живіть спокійно! У постах потрібно натиснути на кнопку в правому верхньому куті, а в фотографіях на графу «Параметри».

3. А якщо проблеми в людях?

4

 

Ну, буває, що навіть друзі не особливо радують. Якщо терпіти несила, видаляйте з друзів. А як інакше? На сторінці об'єкта нелюбові клікніть на напис «Друзі» і в меню варіантів, що ж з ним можна зробити. Хочете радикального – видаляйте. Більш лояльна опція: «скасувати підписку на оновлення». Тоді ніхто не дізнається. Або ж можна просто попросити: «О, великий Фейсбук, сховай цю публікацію і не показуй мені його поновлення». І ні опальний не зможе коментувати, писати в чат, відзначати вас в публікаціях і запрошувати вас на заходи, ні ви не побачите подробиць його життя.

4. Коли кличуть на вечірку плюшевих ведмежат в Кукуева

5

 

Повністю відписатися від всіх заходів не можна, однак спам можна присікти. Знайти людину, що розсилає більшу частину дивних або непотрібних особисто вам подій і заборонити йому це робити! Ключ до проблеми знаходиться в розділі «Заблокувати» в налаштуваннях.

5. Особисте життя незнайомих людей

6

 

Зайдіть в розділ «Повідомлення» в «Налаштуваннях» і вирішите, чи хочете отримувати повідомлення про дні народження, виписках з лікарні, покупках, їжі та інших деталях чийогось життя. Можна і швидше – в списку повідомлень натисніть на хрестик. Таким же чином можна вирішити проблеми з повідомленнями від Сторінок організацій.

6. Від мого імені рекламують продукти

7

 

Так, у ваших друзів іноді може спливати напис типу «Маші Козявкіна подобається кафе LOOK». Якщо ви обурюєтеся, заспокойтеся і знайдіть розділ «Реклама» в «Налаштуваннях». Там є графа «Співставляти мої соціальні дії з рекламою». Виберіть варіант «Ніхто».

7. Відео, які живуть своїм життям

8

 

Автозапуск відео легко відключається все в тих же «Налаштуваннях». Особливо це важливо в додатку – автоплей витрачає трафік. Зайдіть в розділ «Відео і фото» в налаштуваннях програми.

8. Від чату житті немає

9

 

Якщо під час роботи Фейсбук відволікає, то про всяк випадок лайфхак: внизу чат-листа є коліщатко, а в тому коліщатку графа «Розширені настройки». Можете залишити в чаті виключно колег, а якщо нададуть хтось конкретний – просто відключіть його.

9. Ваші досягнення в іграх – надбання всіх френд-стрічок!

10

11


 

Багато додатків, у тому числі ігрові, розміщують свої пости у вас у стрічці. Що не завжди зручно. В «Налаштуваннях» є спеціальний розділ – там можна налаштувати все так, щоб відомості про ваших діях в додатку були доступні тільки вам. А якщо вам років багато, а граєте ви ще більше, то спеціально для вас функція «Завжди грати анонімно».

10. Особлива тема: групи

Додавання вас в групи без відома є істотна проблема всіх фанатів соцмережі. Але вихід є! Зліва від хроніки є розділ «Групи». Навпаки кожної групи коліщатко – Установки. Там-то ви і можете, покинувши групу, заборонити подальше додавання вас не за адресою. Особливо наполегливих адмінів просто заблокуйте.


                         



Коментарі