Економіка України
Подобається

НБУ “розсекретить” інформацію про виданих валютних ліцензіях

09/05/2015
НБУ “розсекретить” інформацію про виданих валютних ліцензіях

НБУ

Національний банк України (НБУ) починає публікувати архівну та актуальну інформацію про видані генеральних ліцензій на здійснення банками та небанківськими фінансовими установами валютних операцій.
Відповідна інформація оприлюднена на офіційному сайті регулятора. новину передає Корупція.маркет

 

"Ми сподіваємося, що оприлюднення інформації про видані Національним банком генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій дозволить значно скоротити кількість запитів, з якими до нас звертаються громадяни та юридичні особи", – прокоментував директор Департаменту реєстраційних питань та ліцензування Національного банку України Леонід Антоненко.

За його словами, лише з початку року НБУ відповів на 165 індивідуальних запитів за виданими генеральним ліцензіями.

"Відомості, які ми тепер будемо публікувати на сайті регулятора, є офіційним джерелом, на який зацікавлені особи можуть посилатися у відносинах з державними та іншими установами", – підкреслив Антоненко.


У Нацбанку також повідомили, що стосовно банків публікується інформація про всі генеральних ліцензіях, виданих з жовтня 2011 року, а що стосується небанківських фінансових установ, то публікується інформація про всі 162 генеральних ліцензіях, виданих починаючи з грудня 2002 року.


"Інформацію про всі видані ліцензії публікується в хронологічному порядку і міститься у двох файлах, в яких подаються відомості щодо банків і небанківських фінансових установ, відповідно", – зазначили в НБУ.


Також в регуляторі запевнили, що надалі інформація про видані генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій буде оновлюватися регулярно протягом п'яти робочих днів після видачі нових ліцензій