Військові
1

Зникнення зв’язку в Україні! – Ілон Маск превентує загрозу, + 5 000 StarLink

07/03/2022
Зникнення зв’язку в Україні! – Ілон Маск превентує загрозу, + 5 000 StarLink

 

 

Найближчими днями в Україну через посередництво Словенії надійде близько п'яти тисяч станцій прийому супутникового інтернету StarLink.

Втішну новину у своєму Твітері повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Словенія збирає всі доступні в ЄС станції прийому супутникового інтернету StarLink. Розраховують, що до 5000 штук буде відправлено в Україну вже найближчими днями", – зазначив глава уряду.

Ще 27 лютого Ілон Маск повідомив, що надасть Україні термінали для супутникової інтернет-мережі StarLink, а вже 28 лютого перша партія прибула до України. Згодом підприємець зазначив, що ведуться роботи для вдосконалення техніки під вимоги українських воєнних реалій, а саме для розв'язання проблеми відсутності стабільного енергоживлення.

Раніше журналісти BBC Україна пояснили, як функціонує Starlink.

“Термінали виглядають як домашні супутникові телевізійні тарілки та можуть забезпечити відносно швидкий інтернет за житловими стандартами (перевищує 200 Мбіт/с). Треба увімкнути термінал і вона автоматично підключиться до найближчого супутника Starlink, яких у небі понад 2000.

Потім супутник зв'язується з найближчою наземною станцією або шлюзом, що забезпечує інтернет.

Ці шлюзи розташовані по всьому світу, але вони не можуть бути надто далеко від місця підключення до інтернету. На щастя, в Україні є вихід до сусідньої Польщі.

Інтернет-з'єднання проходить від шлюзу до супутника, а потім до термінала”.

Такий формат зв’язку має суттєві переваги: доступ до високошвидкісного інтернету в найвіддаленіших та важкодоступних місцях, що вкрай важливо для захисників України.

Варто згадати, що 6 березня президент Володимир Зеленський провів переговори із засновником SpaceX.

Після онлайн-зустрічі глава держави у своєму Twitter повідомив, що вдячний Маску за підтримку України не лише словами, але й вчинками.

«Наступного тижня отримаємо чергову партію систем Starlink для зруйнованих міст. Обговорили можливі космічні проєкти. Але про це вже після завершення війни», — написав Зеленський.

Також президент запросив підприємця відвідати Україну після нашої перемоги.

 

 


                         



Коментарі