Технології
1

Конструкція та види обмежувачів вантажопідйомності кранів

27/12/2019
Конструкція та види обмежувачів вантажопідйомності кранів

Завдяки цьому запобігається перекидання техніки та вихід з ладу її окремих конструктивних елементів через аварійну ситуацію. Такими пристроями часто оснащуються стрілецькі та мостові крани, які випускає завод «КРАНКОМПЛЕКТ».

На сайті ogranechitel_gruzopodymnosti_ogp_arp/ можна замовити виготовлення обмежувачів вантажопідйомності з різними експлуатаційними характеристиками. У нас можна замовити обмежувачі для мостових/козлових та стрілових (автомобільних, портальних, залізничних, гусеничних, баштових) кранів, електроталей (тельферів), кранів-штабелерів та ін.

Конструкція обмежувачів ваги підйому

Обмежувачі вантажопідйомності складаються з таких частин:

  • Релейний блок. Якщо відбувається перевантаження, даний пристрій спрацьовує та відключає ланцюг, що забезпечує електричне постачання електроприводу.

  • Датчики перетворювачів зусилля. Монтуються в стріловому розчалі або вантажному поліспасті, а призначені вони для вимірювання параметрів, що виникають при вертикальному переміщенні вантажів.

  • Датчики кута. Встановлюються на крані та з'єднується зі стрілою спеціальним повідцем. Їх основною функцією є завдання максимально можливих зусиль з урахуванням вильоту стріли в горизонтальній площині.

  • Панель сигналізації. Це спеціальні індикатори, які дозволяють спостерігати за рівнем навантаження крану за шкалою приладу для візуального контролю за роботою підйомного механізму. Також сигнальні лампи дозволяють визначити, чи спрацювали запобіжні пристрої.

Види обмежувачів вантажопідйомності

Блоки живлення обмежувачів встановлюються в операторських кабінах. При цьому запобіжні механізми підрозділяються на такі види:

  • Обмежувачі ваги та вантажного моменту. Перші монтуються на крани мостового та стрілового типів з постійною вантажопідйомністю при будь-якому вильоті стріли. Другі призначаються для запобігання перекидання спецтехніки в процесі роботи та монтуються на агрегати, вантажопідйомність яких змінюється, в залежності від вильоту стріли.

  • Вантажні, пружинні та торсіонні механізми. Ці пристрої мають різну конструкцію датчиків, які приймають та врівноважують зусиль, які діють на техніку при підйомі вантажу.

  • Електромеханічні, гідравлічні, механічні та комбіновані пристрої. Найбільш поширений варіант — електромеханічні запобіжники. Вони включають в себе електроелементи, які забезпечують обробку механічних показників роботи кранів. Основною перевагою електромеханічного типу є універсальність застосування. Їх можна використовувати для оснащення будь-якої техніки, незалежно від виду двигуна та приводу.

Використання запобіжних пристроїв дозволяє не тільки мінімізувати ризик виникнення аварійних ситуацій, але і забезпечити високий ступінь безпеки обслуговуючого персоналу при проведенні вантажопідйомних або транспортувальних робіт.

Важливість технічного огляду

Перевірка обмежувачів вантажопідйомності є дуже важливим комплексом заходів, які дозволяють визначити ступінь справності дії запобіжного пристрою. Завод «КРАНКОМПЛЕКТ» ретельно проводить технічний огляд працездатності обмежувачів підйому вантажів, що дозволяє гарантувати максимальну безпеку та надійність використання пристроїв.


                         



Коментарі