Економіка світу
Подобається

В Україні ввели спрощені операції з валютою

28/12/2018
В Україні ввели спрощені операції з валютою

Нацбанк врегулював продедуру, яка запрацює після вступу в силу закону про валюту

Банкам спростять ведення касових операцій з іноземною валютою і банківськими металами. Відповідне рішення прийняв Національний банк України (НБУ), передає прес-служба регулятора.

"Національний банк України гармонізує порядок ведення касових операцій з іноземною валютою і банківськими металами з новим ліберальним валютним регулюванням, яке запрацює після вступу в силу закону "Про валюту і валютні операції" з 7 лютого 2019 року", – йдеться в повідомленні.

Раніше норми по касових операціях з банківськими металами та готівковою іноземною валютою були розкидані в ряді відповідних нормативно-правових актах НБУ, які втратять чинність з вступом в силу закону.

Надалі здійснення таких операцій буде необхідність нормативного регулювання інструкція про ведення касових операцій банками. Таким чином, НБУ спрощує нормативно-правову базу в сфері валютного регулювання і ведення касових операцій.

Нагадаємо, раніше банкіри оцінили план НБУ по валютній либералізації. Учасники ринку не очікують від Нацбанку повного "відкриття шлюзів", але побоюються, що не встигнуть підготуватися до нового формату валютного регулювання через те, що регулятор відвів їм на це всього місяць часу.


                         



Коментарі