Економіка світу
Подобається

Назвали причину різкої зміни Росією тактики блокади українських портів в Азовському морі

22/07/2018
Назвали причину різкої зміни Росією тактики блокади українських портів в Азовському морі

Росія на поточному тижні кардинально змінила тактику блокади українських портів в Азовському морі.

Про це в Facebook повідомив головний редактор видання BlakcSeaNews, експерт "Майдану закордонних справ" Андрій Клименко.

За його словами, з 14 по 19 липня (за станом на 20:00) берегова охорона ФСБ РФ не затримала жодного судна безпосередньо в море. Однак, в цей же період часу різко збільшилася тривалість штучної затримки суден на якірній стоянці в Азовському морі перед входом до Керченської протоки.

Зокрема, ліванський сухогруз FK HATICE чекав дозволу на прохід 85 годин. – з 1:30 15 липня до 14:30 18 липня. Причому декількома днями раніше на шляху з Чорного в Азовське море це судно протримали в Керченській протоці ще 25 годин.

Крім того, турецьке судно GEMINI MAESTRO, яке прямувало з Маріуполя в Ортона Італія, чекало дозволу 75 годин – з 10:00 16 липня до 13:00 19 липня. Крім того, це судно кількома днями раніше очікувало дозволу на прохід в Азовське море ще 16 годин.

"Зауважимо, що всі ці судна – з вантажем. У попередні тижні середня тривалість штучної затримки становила 21-23 годин, з 14 по 17 липня вона становила 59 годин", – зазначив експерт.

Він пояснив, що такі дії російських прикордонників можуть бути пов'язані з несприятливими погодними умовами – раніше в регіоні було оголошено штормове попередження, очікувалися шквали. В таких умовах катера берегової охорони ФСБ РФ не могли виходити в море.


                         



Коментарі