Туризм
Подобається

“Одне із семи див України”: чим острів Хортиця приваблює туристів щороку?

15/06/2018
“Одне із семи див України”: чим острів Хортиця приваблює туристів щороку?

Пора довгоочікуваних відпусток вже близько, а більшість українців, заклопотані повсякденними справами, навіть не думали, де вони її проведуть. Закордонні тури стають дедалі популярншими серед наших співвітчизників, а також вельми доступними, проте досвідчені мандрівники стверджують: в Україні також знайдеться, де відпочити, не гірше, аніж на іноземних курортах. Сьогодні ми розповімо вам про півострів Хортиця, де можна провести відпустку як поодинці, так і цілою сім'єю.

Цей унікальний історичний комплекс по праву отримав назву одного із "Семи див України". На півострові зібрані зразки побуту та архітектури запорізьких козаків, які ви зможете оглянути. Взагалі на Хортиці є дев'ять селищ, у яких всього проживає близько двох тисяч місцевих мешканців. Цікаво знати те, що шість із дев'яти поселень не належать нікому і не знаходяться на балансі Запорізької області. Так звані "села без сільради".

Популярне: З 1 серпня! Де в Україні і наскільки піднімуть тариф на опалення

Поруч з півостровом є так звана Мала Хортиця. Саме на цьому малому острові і виникла Запорізька Січ. Також туристи приїжджають на Хортицю аби побачити чудові вистави  кінного театру.  Ці спектаклі перетворюються на справжні феєричні шоу, після яких ви назавжди закохаєтеся у це незвичайне місце.

Якщо вас цікавить, де зупинитися на "Хортиці", це також не буде проблемою. Тут діє два готелі, бази відпочинку, санаторії-профілакторії, а також кемпінг "Сагайдачний". Кожен зможе підібрати собі місце по кишені, але Хортицю можна віднести до бюджетних курортів. За двомісний люкс у пляжній зоні ви викладете 600 грн. за добу.

Також тут часто відбуваються козацькі забави і розваги для дітей, тому вам не варто хвилюватися, що малечі буде нудно. На острові розвинена і зручна інфраструктура, тому якщо ви захочете піти в магазин чи до клубу – це не буде проблемою.

Насолоджуйтеся літньою відпусткою разом зі своєю сім'єю. Обравши Хортицю – не пошкодуєте.
 


                         



Коментарі