Головні Новини
Подобається

Українців попередили: Яким буде курс валют цього тижня

12/06/2018
Українців попередили: Яким буде курс валют цього тижня

Американська валюта досягне психологічної позначки

На цьому тижні експерти прогнозують стабільну ситуацію на українському ринку валют. Почався сезон відпусток, активність на ринку знизилася, парламент виконав одну з ключових умов для отримання чергового кредитного траншу МВФ, тенденції на світових ринках залишаються сприятливими – все це створює умови для стабільного курсу гривні. За оцінками аналітиків, курс американської валюти протягом найближчих 7 днів буде коливатися в межах 26-26,4 грн за дол.

ПОПУЛЯРНЕ: Українці їстимуть ще більше курятини. Ось чому

Девальваційні чинники: як зміниться курс

Серйозних валютних коливань найближчим часом очікувати не доводиться. "Мертвий сезон" дістався і до валютного ринку. Щоправда, триватиме він не все літо – найближчим часом можливе значне зміцнення гривні, аж до 25,5 грн за долар. А ось на наступному тижні ситуація буде спокійною. Аналітики впевнені: ні значного підвищення, ні зниження чекати не варто, передає "Обозреватель".

Так, старший аналітик Forex Club Андрій Шевчишин вважає: курс рухатиметься в межах коридору 26-26,35 грн/долар. Разом з тим старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб прогнозує коливання курсу близько позначки в 26,2 грн/долар. Якщо брати до уваги, що ще тиждень тому американська валюта опускалася до психологічної позначки в 26 грн, а експерти прогнозували подолання нового бар'єру, прогноз на прийдешню тиждень можна назвати помірною девальвацією.

"Валютний ринок увійшов у сезон відпусток. Активність на ринку знизиться, як і ймовірність значних валютних коливань. Глобальні цінові тенденції на експортних напрямках залишаються сприятливими", – пояснює Андрій Шевчишин.

"Спред між середнім продажем і середньою покупкою скоротився з 1,0% до 0,9%. На найближчий тиждень ми очікуємо помірного зростання курсу долара. Безготівковий долар буде торгуватися через тиждень поблизу 26,2 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 26,0 / 26,3 грн", – зазначає Іосуб. 


                         



Коментарі