Економіка України
Подобається

Подбати про захист вразливих споживачів: Що в Україні може бути з тарифами на газ

27/05/2018
Подбати про захист вразливих споживачів: Що в Україні може бути з тарифами на газ

Європейці очікують рішучих дій від профільної нацкомісії.

Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович озвучив очікування керівників ЄС від України щодо впорядкування тарифів на газ для населення. На його думку, державі необхідно відмовлятися від спеціальних зобов'язань, але подбати про захист вразливих споживачів.

Популярне: Українцям масово урізали субсидії. Чи є шанс повернути свої гроші?

"Оскільки дія нинішньої системи закінчується 1 червня, то після недавніх обговорень ми очікуємо, що Україна запропонує прозору і ефективну систему, яка може бути реалізована протягом наступних двох-трьох років", – заявив він. Особливу надію Шефчович покладає на Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. "Ми сподіваємося, що новий склад НКРЕКП продемонструє рішучість і допоможе проводити реформи, забезпечуючи рівні умови. Будь-який потенційний конфлікт інтересів його членів повинен бути попереджений", – наголосив віце-президент ЄК.

За його словами, регулятор має бути працездатним, ефективним і незалежним як від політиків, так і від провідних економічних гравців на енергетичному ринку. Свої заяви представник Єврокомісії зробив за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.