Головні Новини
Подобається

Перерахунок субсидій цієї весни буде двічі: що треба знати

31/03/2018
Перерахунок субсидій цієї весни буде двічі: що треба знати

Щорічно в травні (на літній період) і в жовтні (на опалювальний період) органи соцзахисту проводять перерахунок субсидій. Таким чином автоматичний розрахунок субсидій на основі доходів субсідіантів здійснюється два рази на рік – у травні і жовтні.

Популярне: “Тільки 500 євро ввізного мита…”: до 31 грудня 2019 року, українці зможуть провозити б\у автомобілі через кордон, дізнайтесь подробиці

Про це розповіли в прес-службі Мінсоцполітики.

Якщо людина подала заяву на перерахунок – він може бути проведений в будь-якому іншому місяці. Наприклад, якщо людина вийшла на пенсію або вже будучи на пенсії перестав працювати і отримує тільки пенсію – він має право звернутися за перерахунком субсидії.

У квітні буде проведено перерахунок субсидій не на основі доходів людей, а з огляду на те, що квітень – не повний опалювальний місяць. Перерахунок здійснюватиметься на умовах, які діяли в жовтні минулого року, коли призначалася субсидія.

А ось при перерахунку в травні будуть прийняті до уваги доходи українців, отримані в третьому і четвертому кварталах 2017 року.