Економіка України
Подобається

Терміново! Вкладники не зможуть забрати гроші з банків до Нового Року

28/12/2017
Терміново! Вкладники не зможуть забрати гроші з банків до Нового Року

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) призупинив виплати вкладникам неплатоспроможних банків до 3 січня 2018 року, повідомляє прес-служба Фонду.

 

Як пояснили у Фонді гарантування вкладів, таке рішення було прийнято відповідно до встановленого Національним банком України графіка роботи банків в період новорічних свят.

Крім того, до 3 січня 2018 року Фонду необхідно провести технологічні роботи, пов'язані із завершенням поточного фінансового року та початком нового, відзначили в прес-службі ФГВФО.

Популярне: Грошей не буде? Стало відомо, хто не отримає січневу пенсію в грудні і коли дадуть гроші

Нагадаємо, на початку грудня Фонд гарантування вкладів продовжив ліквідацію трьох банків: банку "Контракт", банку "Фінанси та Кредит" і ЮСБ Банку.

Як повідомлялося, Національний банк України (НБУ) прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку "Фінанси та Кредит" 17 грудня 2015 року. Тимчасова адміністрація працювала в банку з 18 вересня 2015 року на підставі рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним. При цьому в серпні 2017 року в Росії був затриманий колишній заступник голови правління банку "Фінанси і кредит" Олег Шапкін.

Банк "Контракт" НБУ вирішив ліквідувати 10 грудня 2015 року, зокрема, через проведення банком фіктивних операцій з цінними паперами. Проблеми у ЮСБ Банку виникли через непрозорість структури і підозрілі операції.


                         



Коментарі