Технології
Подобається

Штучний інтелект Google створив собі дитину

19/12/2017
Штучний інтелект Google створив собі дитину

Програмісти, що створили штучний інтелект (AI), перестали розуміти, як він приймає рішення і чому приймає саме такі, а не інші. Про цю проблему заявили відразу кілька фахівців на головній АI-конференції Neural Information Processing Systems, що пройшла на початку грудня в Каліфорнії, США. Ця серйозна проблема отримала назву «чорна коробочка». Експерти стверджують: діяти потрібно вже зараз, поки система не стала занадто складною.

Наприклад, штучний інтелект від Google створив свій власний АI, який вже перевершив всі штучні інтелекти, раніше створені людьми. Материнський АI працює як «контролер» і оцінює операції, які виконує його «дитина». Він використовує цю інформацію, щоб поліпшити роботу АI- «дитини». Цей процес повторюється тисячі разів – і з кожним разом «дитя» виконує завдання все ефективніше.

Популярне: Знову зміни? У кого держава буде забирати субсидії на оплату комуналки

Технологія штучного інтелекту розвивається неймовірно швидко. І вчені терміново намагаються зрозуміти логіку штучного інтелекту, аналізуючи мільйони операцій. На їхню думку, один із способів контролювати АI – перевести роботу нейромереж в форму, доступну для розуміння людини.

Тим часом зірка останніх новин зі сфери технологій – робот на ім'я Софія – оголосила, що хоче збирати гроші методом краудфандінга на запуск глобальної мережі штучного інтелекту SingularityNET. За задумом розробників, система буде вільна від контролю будь-яких корпорацій або держав і буде нагадувати великий ринок штучного інтелекту, підвладний тільки ринковими законами.