Дизайн
Подобається

Харків’янин запропонував оригінальні лого для міністерств

01/11/2017
Харків’янин запропонував оригінальні лого для міністерств

Дизайнер з Харкова поділився в Мережі своїм баченням символіки українських відомств. Як виявилося, не у кожного міністерства є свій логотип.

Ідея створити символи для кожного українського міністерства виникла несподівано навіть для самого 20-річного дизайнера. Хлопець розповідає, що якось зіткнувся з проблемою позначення одного з міністерств.

"Уже не пам'ятаю, з якого приводу я розробляв буклет, але мені потрібно було використовувати символіку, щоб показати підтримку Міністерства освіти, – згадує Артем Шапаренко. – Я обшукав пошукові системи і тоді вже виявив цю проблему. Потім я пішов на" Kharkiv Design Weekend " . Там наша місцева студія 3z – відмінні дизайнери – розповідала про створення айдентики (ред. – "фірмовий" або "кооперативний стиль" – візуальна складова бренду, включає в себе все, що стосується візуалізації бренду) для Міністерства закордонних справ. Я відшукав в інтернеті логотип Мінінформполітики, на якому зображений козацький хрест і USB дроти. Думав, що це стьоб ".

Популярне: Тариф, пенсія, субсидія: чого українцям очікувати в листопаді

Артем пішов далі і провів власне дослідження. Хлопець з'ясував, що є маса різних символів, які ніхто не використовує, а тому, каже, вирішив створити емблеми для всіх українських міністерств.

"Я чітко розумів, що одна людина не може створити 17 різних фірмових стилів для кожного відомства окремо. Але з'явилася ідея створити уніфіковану систему, яка могла б заповнити прогалини. Я поставив перед собою багато завдань, але основне – це простота, щоб кожен школяр зміг намалювати на плакаті до Дня знань, наприклад, і цілісність, все мало виглядати послідовно, збалансовано ", – зазначає Артем.

Результат своєї роботи харків'янин опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі – там логотипи високо оцінили.

Ескізи емблем він вирішив показати і деяким радникам народних депутатів, але, зізнається, поки його ідеєю ніхто не зацікавився.

"Хочу відзначити, що це ескіз, замальовка, приклад того, як можна було б. Не всі символи досить прозорі для сприйняття. Є недоліки, технічного характеру, – зазначає харків'янин. – Але я вважаю, що це хороший внесок, як для однієї людини . Беручи до уваги, скільки у нас професіоналів в країні, ми могли б зробити набагато більше ".


                         



Коментарі