Технології
Подобається

День народження Google: невідомі факти про популярну компанію

27/09/2017
День народження Google: невідомі факти про популярну компанію

Сьогодні, 27 вересня, найпопулярніша пошукова система відзначає свій 19-й день народження

Clutch зібрав найкумедніші й захоплюючі «Google»-факти.

У 1997 році компанія «Yahoo» відмовилася купити акції «Google» за $1 млн. Зараз ціна акцій компанії «Google» сягає понад $200 млрд.
Якщо працівник компанії вмирає, його дружина або чоловік отримують половину зарплати протягом 10 років.


Google більше любить собак, ніж котів. Навіть в кодексі поведінки працівників конкретно вказано, що вони собача компанія.

У «Google» є номер гарячої лінії для запобігання самогубствам. Таке вікно спливає в багатьох країнах при видачі пошукових запитів «я хочу померти».


 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

Коли компанія «Google» стала публічною, її засновники Сергій Брін, Ларрі Пейдж і гендиректор Ерік Шмідт подали заяву про те, щоб їх зарплату знизили до $1. Після цього підприємство кілька разів пропонувало їм підвищити платню, але всі троє відмовлялися. За їх словами, у високій заробітній платі не було ніякого сенсу, адже їх основний дохід становив прибуток від володіння акціями «Google».

На початку своєї кар’єри Ерік Шмідт, виконавчий директор «Google», став жертвою першоквітневого розіграшу. Тоді його офіс розібрали і перенесли на середину ставка разом з робочим телефоном.

Нові співробітники компанії «Google» в першу п’ятницю їх роботи носять шапочку у вигляді ковпака з пропелером.


Домашня сторінка «Google» вважається найпростішою з усіх існуючих. Однак це аж ніяк не геніальна розробка. Насправді, на момент створення пошукової системи Ларрі Пейдж і Сергій Брін толком не знали «HTML».

Слово «Google» пишеться саме так, тому що при реєстрації доменного імені та торгової марки засновники компанії допустили помилку. Спочатку пошукова система повинна була називатися «Googol».

Для того, щоб навколо офісу «Google» газон залишався доглянутим, керівництво компанії використовує кіз. Вони пасуться на галявинах і з’їдають надлишки трави.