Махінації
Подобається

Обережно! У мережі зявилися нові споспоби шахрайств з ПриватБанком!

31/07/2017
Обережно! У мережі зявилися нові споспоби шахрайств з ПриватБанком!

Українці знову скаржаться на шахрайство з картками Приватбанку. 

«Увага! Сьогодні пішов продзвін на мобільні номери клієнтів Приватбанку. У нас з дружиною таких два (у нас там випущені картки). 

На наші номери кожні 10-20 хвилин телефонує робот з одного з 4 номерів +38067 469137 -1, -2, -3, -4 (змінюється тільки остання цифра) і російською мовою голосом з унітазу повідомляє: «Уважаемый клиент! Срочно оплатите задолженность в Приватбанке», — повідомив клієнт держбанку на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, ніякої заборгованості перед Приватбанком ні у нього, ні у його дружини немає.


дивіться також: Податок на пенсії скасують для 500 тисяч українців

Повідомлення викликало бурхливу реакцію в мережі. В одному з коментарів до публікації інший користувач припустив, що таким чином шахраї намагаються перехопити доступ до сім-карток, щоб в подальшому скористатися платіжною карткою в мережі інтернет.

«Спочатку шахраї роблять кілька дзвінків, чекають, коли ви передзвоните за одним з номерів. Потім поповнюють рахунок на 10 гривень. А далі шахраї відновлюють пак код у оператора, отримують дублікат сім-картки, блокуючи вашу. І ваш пароль картки Приват приходить вже на їхню сім», — висловився користувач соціальної мережі.

У коментарях до повідомлення представники Приватбанку підтвердили, що банк не має ніякого відношення до дзвінків з вказаних номерів, а також уточнили, що ніяких претензій до клієнта щодо непогашеної заборгованості не мають.

Зі слів клієнта, який залишив повідомлення, відреагував на публікацію і оператор стільникового зв’язку, з чиїх номерів проводився обзвін. «Дзвінки з вищевказаних номерів приходили з 6:16 ранку до 8:46, після чого припинилися, оскільки всі 4 номери були заблоковані оператором», – додав клієнт банку.


                         



Коментарі