Технології
Подобається

Безпілотний дрон, який забезпечить інтернетом користувачів у важкодоступних регіонах

22/07/2017
Безпілотний дрон, який забезпечить інтернетом користувачів у важкодоступних регіонах

Компанія Facebook Inc. успішно протестувала безпілотний дрон Aquila, головна мета якого – дати інтернет у важкодоступні регіони.


Тестування пройшло 22 травня, але його результати оприлюднені тільки зараз. Це вже другий – і успішний – тест інтернет-дрона. Рік тому його перший тестовий запуск закінчився аварією при посадці. Цього разу Aquila пролітав майже дві години і приземлився вдало, пише журнал Новое Время.

Facebook Inc. є замовником дрона, а розробником – Connectivity Lab. (США). Розробка почалася у 2014 році. Апарат сконструйований за принципом літаючого крила, виготовлений з вуглепластика, важить 450 кг і здатний розвивати швидкість до 128 км/год; його поверхня покрита сонячними батареями, що дозволяє йому підніматися на висоту до 27 км і безперервно перебувати в польоті протягом 90 днів.

Популярне: Німецькі автоконцерни підозрюють у змові – ЗМІ

За словами творця Facebook Марка Цукерберга, 4,9 млрд осіб досі не користуються інтернетом. 10-15% з них живуть у важкодоступних регіонах. Aquila допоможе їм, давши доступ до інтернету цілої низки африканських країн.