Економіка світу
Подобається

З наступного року українців не пустять до Європи без нового документа

06/07/2017
З наступного року українців не пустять до Європи без нового документа

Начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій розповів про те, що вже зараз в ЄС не пускають українців з так званими «ламінованим» водійськими посвідченнями, які не мають терміну дії.
 

Поки основний вид «проїзного» в Європу – пластикові права, які наші автомобілісти називають «міжнародними». Термін їх дії – 30 років.

Популярне: Шалена сума: Україна втратила від банківської кризи 2014-2016 років 38% ВВП

Але вже з 1 січня 2018 р. правила змінюються: для виїзду в ЄС потрібні будуть нові водійські посвідчення. Як відбудеться перехід на них, розповів чиновник.1753832

 Також з метою підвищення рівня безпеки руху на дорогах і виконання вимог угоди про Асоціацію з ЄС, в Україні почне роботу нова сучасна система перевірки придатності транспортних засобів до експлуатації.

Про це йдеться в законопроекті, підготовленому Міністерством інфраструктури України.Даним проектом пропонується імплементація норми 14-ти актів законодавства ЄС, нововведення набиратимуть чинності поступово, до 2022 року.Згідно з документом, перевірку проводитимуть спеціально підготовлені експерти на пунктах технічного контролю, якими можуть бути звичайні для українців станції технічного обслуговування. 1492119188-8008

Першими під перевірки потраплять автомобілі, які використовують в комерційних цілях (автомобілі, що використовуються для отримання прибутку), які здійснюють перевезення вантажів і пасажирів.

Легкові автомобілі громадян вперше потрібно буде перевірити в період з 1 листопада 2019 по 28 лютого 2021 року.

Нові легкові автомобілі підлягають першій перевірці через 4 роки після державної реєстрації, а далі – кожні 2 роки.


                         



Коментарі