Без категорії
Подобається

Усика відсторонили від боксу! Запобіжний захід: чому призупинили ліцензію українськго боксера

21/05/2024
Усика відсторонили від боксу! Запобіжний захід: чому призупинили ліцензію українськго боксера

Привіт друзі! Зіркові новини, Ставте лайк, коментуйте, підписуйтесь на канал. Ми
починаємо

Абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі Олександра Усика (22-0, 14 КО) тимчасово відсторонили від боксу після його бою з Тайсоном Ф’юрі (34-1-1, 24 КО). Британська комісія з питань боксу призупинила ліцензію українського боксера до 2 липня 2024 року. Хоча конкретні причини цього рішення не вказуються, ймовірно, це запобіжний захід через ушкодження, які Усик отримав у поєдинку проти Ф'юрі. Раніше промоутер Олександр Красюк повідомив, що Усик отримав незначну травму після бою і йому потрібен тиждень на відновлення.

Нагадаємо, що Усик переміг Ф'юрі та став абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні. Тайсон завдав більшу кількість ударів, але точнішим був Олександр.
18 травня Олександр Усик переміг Ф'юрі, ставши абсолютним чемпіоном світу в гевівейті, і вперше в історії об'єднавши чотири чемпіонські пояси – WBA, IBF, WBO, WBC. Українець переміг за підсумками 12 раундів за очками роздільним рішенням суддів: 115-112, 114-113 та 113-114. Останнім чемпіоном світу у гевівейті вважався Ленокс Льюїс у 1999 році, але тоді він володів лише трьома поясами. 

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях 


В той же день Денис Берінчик вперше в кар'єрі став чемпіоном світу з боксу. В поєдинку за пояс WBO у легкій вазі непереможений українець здолав мексиканця Емануеля Наваррете. 
Усик об’єднав усі титули головних боксерських організацій, ставши першим в історії абсолютним чемпіоном світу у суперважкій вазі в епоху чотирьох головних поясів. До 2004-го основних боксерських організацій було три — WBA, WBC та IBF.
Володимир Кличко дав коментар напередодні бою:

"Це абсолютно історичний момент, вперше за 25 років, з 1999 року, бій за титул абсолютного чемпіона. Я не міг зробити цього зі своїм братом, бо ти не битимешся з братом (посміхається, – прим.), він сильніший, старший і вищий, тому я не мав такої можливості. Цей бій історично важливий, тому що країна одного з бійця воює. Україна точно дивитиметься цей бій, не дивлячись на ракети та дрони камікадзе. Сподіваюся в українців буде 48 хвилин, щоб насолодитися боксом".

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок. Почуємся.