Без категорії
Подобається

Українські війська нищать окупантів на Харківщині! Аналіз: нова тактика РФ

16/05/2024
Українські війська нищать окупантів на Харківщині! Аналіз: нова тактика РФ

Слава Україні! Ставте лайк, коментуйте, підписуйтеся на канал. Ми починаємо

Нині тривають оборонні дії в північних і північно-західних околицях Вовчанська. Дані щодо втрат противника уточнюються.

На Харківському напрямку зафіксовано 3 бойових зіткнення. Армія рф намагається атакувати в напрямку Липців. Ворожа авіація завдала два удари по районах населених пунктів Липці та Мала Данилівка. 

Загалом від початку доби росіяни зосереджують найбільші зусилля на Куп’янському та Покровському напрямках. Українські війська тримають оборону та подекуди проводять контрнаступальні дії.

Нагадаємо, на Харківському напрямку від початку доби 15 травня російська армія не проводила активних наступальних дій. Натомість окупанти намагалися закріпитися на захоплених територіях та перегрупуватися.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях


Генштаб ЗСУ повідомив, що з початку доби на Харківському напрямку противник атакував в напрямку населеного пункту Стариця. Завдавав ракетних ударів по Харкову та Старій Водолазі. Ударів ворожої авіації зазнали Вільча, Вовчанськ та Стариця.
Нагадаємо, Темпи російського наступу на півночі Харківщини сповільнився і російські війська застосовують нову тактику на цьому напрямку, йдеться в останньому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

У ISW зазначають, що темпи російських наступальних операцій на півночі Харківської області, схоже, сповільнилися за останні 24 години, і характер наступальної активності в цьому районі відповідає оцінці, що російські війська надають перевагу створенню «буферної зони» в районі міжнародного кордону, а не більш глибокому проникненню на територію Харківської області.

Як йдеться в звіті, кілька російських і українських джерел також повідомили, що російські війська застосовують нову тактику на цьому напрямку – використовують невеликі штурмові групи чисельністю не більше п’яти осіб для проникнення на українські позиції перед тим, як об’єднатися з іншими в більшу ударну групу. Знімки з безпілотника, зроблені нібито з Вовчанська, показують, що російська піхота діє в межах населеного пункту невеликими штурмовими групами, що узгоджується з цими повідомленнями.


На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок і не забувайте перейти
на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал фейсбук та тік ток. Посилання в описі до
відео. Почуємся