Без категорії
Подобається

Росія буде покарана! Трибуналу бути: Кулеба зробив важливу заяву. Путін в шоці!

02/04/2024
Росія буде покарана! Трибуналу бути: Кулеба зробив важливу заяву. Путін в шоці!

Привіт! Це Корупція Ексклюзив, Ставте лайк, коментуйте, підписуйтесь. ми починаємо

Керівник МЗС, Дмитро Кулеба, висловив свої погляди на питання щодо створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії, наголошуючи, що це єдине питання, в якому досягнуто незначного прогресу.

Це він заявив журналістам перед розпочатком конференції "Відновлення справедливості для України" у Гаазі.

Кулеба підкреслив, що питання створення Спеціального трибуналу є найскладнішим, оскільки, на його думку, зіштовхуються дві різні концепції майбутнього трибуналу.

Є погляди, що слід розпочати роботу трибуналу просто зараз, не вирішуючи юридичних питань, створити трибунал, який не зможе судити особисто президента Путіна і ще двох осіб. Інші вважають, що поки не вирішене це питання, немає сенсу запускати трибунал, – зауважив Кулеба.

Це єдине питання, де немає значного прогресу, і триває дискусія щодо параметрів трибуналу, – сказав він, додавши, що очікує насичену і проблемну дискусію з цієї теми.

У всіх інших питаннях ми вже перейшли до практичних заходів, видання наказів на арешт Міжнародного кримінального суду, розпочато роботу з компенсаційним механізмом, група прокурорів тут, у Гаазі, збирає докази агресії та готує обвинувачення, але, власне, ще не вирішено, куди це обвинувачення подати. Це останній елемент, який потрібно вирішити, і сьогодні ми, зокрема, будемо говорити про це, – уточнив міністр.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях

В Офісі президента зазначили, що блок щодо відповідальності Росії в безпековій угоді з Нідерландами є найсильнішим серед усіх вже підписаних двосторонніх угод, в якому йдеться про Спецтрибунал щодо агресії Росії у Гаазі.

У документі закріплені блоки щодо санкцій, відшкодування збитків та притягнення агресора до відповідальності.

Особливістю угоди є те, що вперше в ній закріплено підтримку культурної спадщини України, зокрема в рамках виконання Гаазької конвенції ЮНЕСКО про захист культурних цінностей у випадку збройного конфлікту 1954 року.

Підписання такої угоди саме в прифронтовому Харкові – символічний крок. Нідерланди надали чіткий сигнал світу та агресору, що вони з Україною до перемоги, – повідомив Жовкова.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш Телеграм канал та сторінки в фейсбук. Посилання в описі до відео. Почуємся