Без категорії
Подобається

Помилка? Коментар від Прем’єра Польщі! Що буде далі?

02/08/2023
Помилка? Коментар від Прем’єра Польщі! Що буде далі?

Слава Україні! Корупція.Інфо ексклюзив – перші про головне. Підписуйтесь на наш новий канал інтерв’ю корупція інфо онлайн. Посилання в описі.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький прокоментував заяву МЗС України виклик посла Польщі в Києві. Основна його думка полягає в тому, що "таких помилок не має бути"

У міжнародній політиці, в умовах війни, яка триває, і враховуючи величезну підтримку, яку Польща надала Україні, таких помилок не повинно бути.

Він підкреслив, що виклик польського посла – "представника країни, який єдиний залишився в Києві в день вторгнення Росії в Україну" до МЗС України "не повинен був відбутися" .

Також Моравецький зазначив, що для нього завжди інтереси Польщі будуть на першому місці.

Ми завжди будемо захищати добре ім’я Польщі, її безпеку, і інтереси жодної іншої країни ніколи не будуть переважати над інтересами Республіки Польща.

Про це очільник написав у своєму Twitter.

ТЕРМІНОВО ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ, ЩОБ ПЕРШИМИ ОТРИМАТИ ІНФОРМАЦІЮ

Нагадаємо, до цього керівник офісу з питань міжнародної політики в адміністрації Анджея Дуди Марчина Пшидача зробив гучну заяву про те, що Україні "варто було б почати цінувати роль, яку Польща відіграла для України протягом останніх місяців і років".

Спочатку на таке висловлювання відреагували в Офісі Президента України. Так, заступник керівника ОП Андрій Сибіга зазначив, що подібні заяви є маніпуляцією та акцентцвав увагу на дружніх відносинах між лідерами країн.

"Категорично відкидаємо спроби окремих польських політиків навʼязати польському суспільству безпідставну думку, нібито Україна не цінує допомогу від Польщі. Це, очевидно, гра на власні конʼюнктурні інтереси, яка не має нічого спільного з дійсністю. Маніпуляція. А реальність – це дружній і відкритий діалог президентів України і Польщі, між якими присутній високий рівень взаєморозуміння і взаємної довіри"

Після цього у Міністерстві закордонних справ України офіційно викликали польського посла в Києві Бартоша Ціхоського 

"Переконані, що українсько-польська дружба є набагато глибшою за політичну доцільність. Політика не має ставити під сумнів взаєморозуміння та міцність відносин наших народів. Жодні заяви не завадять нам спільно вибороти мир та розбудувати спільне європейське майбутнє"

Таку заяву зробили в МЗС

Чи буде продовження цього конфлікту, та яку він матиме розв'язку, наразі невідомо. 

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок. Наш Телеграм канал та сторінки інстаграм та фейсбук. Посилання в описі до відео. Почуємся
 

 


                         



Коментарі