Без категорії
Подобається

Gepard та IRIS-T скоро в Україні! Німеччина відновлює поставки

02/03/2023
Gepard та IRIS-T скоро в Україні! Німеччина відновлює поставки

Слава Україні! Корупція.Інфо Ексклюзив – перші про головне. Підписуйтесь на наш телеграм-канал. Ставайте спонсорами на ютубі – кнопка та посилання під відео

Зовсім скоро Німеччина передасть Україні нові самохідні установки Gepard та систему протиповітряної оборони IRIS-T.

Канцлер Олаф Шольц під час виступу у Бундестазі зазначив, що нові Gepard та IRIS-T наша держава отримає вже найближчими тижнями. Також він наголосив, що Німеччина продовжить стабільно надавати військову допомогу Україні.

Шольц розповів, що ФРН також веде роботу з забезпечення ЗСУ боєприпасами. Окрім того, канцлер звернувся до критиків постачання озброєнь, заявивши, що його уряд ніколи не ухвалює рішення про військову допомогу легковажно.

Що таке Gepard

Gepard — це німецька зенітна самохідна артилерійська установка, або зенітний танк. В установці Gepard використали модифіковане шасі від танка Leopard 1 та артилерійську частину на основі двох гармат Oerlikon KDA калібру 35 мм. Також на башті встановлені два радари — пошуковий та відстежувальний.

Що таке IRIS-T 

IRIS-Т – це протиракетна система, вона може боротися з усіма видами повітряних цілей: літаки, вертольоти, безпілотники, крилаті й балістичні ракети. У неї, щоправда, невеликий радіус дії – до 40 км, але при цьому вона досить висока, радіолокаційна станція "дивиться" на всі 360 градусів і пускає ракету у вертикальному положенні. Для цієї ракети не має значення, де знаходиться мета – не треба переорієнтувати пускову установку або наводити пакет з ракетами в ту зону, де була виявлена ціль.

Високопосадовець пообіцяв розвивати Бундесвер і покласти край зневажливому ставленню до збройних сил.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок. Наш Телеграм канал та сторінки інстаграм та фейсбук. Посилання в описі до відео. Почуємся.