Військові
Подобається

Пішов слідом за воєнним кораблем: сили оборони потопили ворожий катер

23/01/2023
Пішов слідом за воєнним кораблем: сили оборони потопили ворожий катер

На Дніпрі наші сили оборони вразили російський ворожий катер при собі висадки диверсійно розвідувальних груп. 

Про це повідомили в прес-центрі ОК “Південь”. Окупанти захватили на Дніпрі легкомоторний цивільний катер, який хотіли експропріювати та облаштувати для своїх військових цілей. Втім завдяки справній роботі наших бійців, "руський воєнний катер" пішов на дно Дніпра. 

Подія трапилася поблизу Херсона на Дніпрі. Ворог намагався висадитися в цілях розвідки на так званих Потемкінських островах. 

"Окупанти ніяк не втямлять, що все, що вони облаштовують під "руський воєнний корабль" українські військові відправляють єдиним відомим всім курсом" – йдеться у повідомленні.

Хочемо зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, наші ЗСУ знищили багато морських цілей, а саме 18 кораблів та катерів. 

Станом на ранок, 23 січня, в Чорному морі перебувають 11 кораблів, з яких три носії ракет. Носії можуть спорядити 24 ракети типу Калібр, а також у Чорному морі перебувають два великі десантні кораблі. повідомив спікер ОК Південь. 

Триває штормова погода і це сприяє підвищенню мінної загрози у прибережних водах та територіях. Минулого тижня на одному з одеських плажів, мешканці виявили міну.

Оперативне командування "Південь" повідомило, що Росія активізувала використання розвідувальних дронів, це може свідчити про підготовку нових ракетних ударів. В командуванні зазначили, що зараз ворог намагається вишукувати об'єкти критичної інфраструктури та вдарити по них ракетами, аби завдати ще більшої шкоди українській енергоструктурі.

Нагадаємо, що 14 квітня від попадання двох українських ракет потонув крейсер "Москва". Корабель був ракетним носієм Чорноморського флоту рф. В результаті атаки двох  ракет Нептуп корабель отримав пошкодження, загорівся, перевернувся та потонув. РФ досі називає це випадковим збігом обставин та приховує кількість затонувших російських військових.

 


                         



Коментарі