Без категорії
Подобається

Терміново! Прибула підтримка в боротьбі зі злом від європейських лідерів. Деталі!

08/12/2022
Терміново! Прибула підтримка в боротьбі зі злом від європейських лідерів. Деталі!

Слава Україні! Корупція.Інфо Ексклюзив – перші про головне. Підписуйтесь на наш телеграм-канал. Ставайте спонсорами на ютубі – кнопка та посилання під відео


Уряд Словаччини у середу схвалив новий пакет військової допомоги для України. Про це заявив глава МЗС Словаччини Растіслав Качер на спільній пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою у Києві.

"Ми і далі підтримуватимемо вас практично у вашій боротьбі. Вчора наш уряд схвалив новий пакет оборонної допомоги. Це боєзапас, великі калібри, також для винищувачів, теплі речі, інше спорядження" – сказав Качер.

Також, за його словами, Словаччина продовжить гуманітарну допомогу Україні, щоб українці легше могли перезимувати.

Качер також наголосив на тому, що ніхто не може підштовхувати Україну до переговорів, вона сама має визначати умови миру.

"Для тих хто каже: "Ми хочемо миру, миру шляхом перемовин" ми відповідаємо: "Ми вже спробували з Гітлером, ми вже спробували перемовини від нас, хтось за нашою спиною намагався провадити… Ми знаємо, це призвело до руйнації Чехословаччини і до Другої світової війни і втрат десятків мільйонів людей. Ми цього ніколи не повторимо" – заявив він.

"Ми знаємо науку історії, ми навчилися і будемо вас підтримувати до самого кінця. Кінець – це коли ви скажете. Це український варіант миру, український формат, українське рішення, і Україна повернеться у свої кордони цілком, забравши назад свою суверенну територію" – наголосив міністр.

Водночас Дмитро Кулеба подякував міністру Качеру за підтримку України Словаччиною. Та згадав передані в кінці листопада 30 БМП. Їх Словаччина передала Україні в рамках так званого “кругового обміну” між Німеччиною й Словаччиною.

На заміну БМП Братислава отримає 15 танків Leopard 2A4 від Німеччини. Разом з бронетехнікою надійдуть запчастини та відбудеться навчання особового складу. До того ж танки перед відправленням до Словаччини будуть модернізовані.

Нещодавно Словаччина поставила Україні ще одну колісну самохідну артилерійську установку Zuzana 2. Таким чином Україна вже отримала сім з восьми САУ калібру 155 мм, які замовляла в червні цього року. Ще дві САУ Zuzana 2 Україні передали у жовтні

Тим часом ЄС планує збільшити фонд поставок зброї Україні на 2 млрд євро. Це має статися вже наступного тижня. Європейський фонд миру, який наразі має межу близько 6 млрд євро, відшкодовує урядам військові поставки в Україну, але також використовується для підтримки інших країн.


"Більше половини фонду виділено на військову допомогу Україні, і країни-члени бачать потребу в подальшій підтримці", – заявляють у фонді.


На думку експертів Bloomberg, міністри закордонних справ ЄС можуть підписати збільшення на 2 млрд євро під час зустрічі в Брюсселі 12 грудня.


"Проте якщо до того часу обговорення питання не буде завершено, лідери ЄС можуть розглянути це питання пізніше. Головне – пропозиція потребує одностайного схвалення всіх держав-членів". І додає, що, на думку аналітиків, фонд згодом можна буде поповнити ще більшою кількістю грошей.


Нагадаємо,7 грудня Німеччина оприлюднила новий список озброєння, яке буде надано Україні в рамках військової допомоги. До нього увійдуть бронетранспортери Dingo та самохідні артилерійські установки RCH-155. У німецькому уряді підкреслили, що з міркувань безпеки не буде повідомлятися інформація про способи та терміни доставки озброєння.


На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок. Наш Телеграм канал та сторінки інстаграм та фейсбук. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі