Без категорії
Подобається

ЗСУ наступають? Бахмут вистоїть – окупантам не дістанеться нічого! На сході справжнє пекло! Мелітополю приготуватися!

27/11/2022
ЗСУ наступають? Бахмут вистоїть – окупантам не дістанеться нічого! На сході справжнє пекло! Мелітополю приготуватися!

Наразі ситуація така, що лінія фронту вишикувалася півмісяцем, посередині якого розташований поки що окупований Донецьк.

Військовий експерт Павло Нарожний вважає, що зараз першочергове завдання Збройних сил України — стримувати росіян на Бахмутському напрямку та атакувати у бік Мелітополя. Про це сьогодні, 26 листопада, він розповів в ефірі одного із телеканалів. Він також упевнений, що російській армії не вдасться захопити Бахмут Донецької області.

“Бахмут триматиметься, триматиметься дуже довго. З одного боку, нам допомагає географія — там тече річка [Бахмутка], яку досить складно перейти. А з іншого боку, це бетоновані укріплення, які готувалися місяцями, готувалися для оборони”, — пояснив Нарожний.

 

Та окрім природи й бетону допомагає боронити важливий населений пункт ще й високий бойовий дух і мотивація українських військових.

 

“Це солдати, які готові боротися, які розуміють, навіщо вони стоять, які не покинуть місто, оборонятимуть до останнього”, — зазначив експерт.

 

Нарожний також звернув увагу, що лінія фронту на сході зараз вишикувалася “у півмісяць, у центрі [посередині] якого — Донецьк, а внизу — Мелітополь”. І наразі завдання української армії — це вийти до Азовського моря, а отже це напрямок Мелітополь — Бердянськ.

Експерт вважає абсолютно логічним звільнення Мелітополя, бо це є великий транспортний хаб. Таким чином, ЗСУ розріже російське угруповання на дві половини і ще більше ускладнить їхню і без того слабку логістику, тобто підвезення боєприпасів, особового складу та всього іншого. А уже після виходу до Азовського моря ЗСУ зможуть проводити ще серйозніші операції, у тому числі й морські. І росіянам доведеться той самий Кримський міст уже обороняти з обох боків, сказав Нарожний.

“Тому абсолютно логічно — це стримувати противника на Бахмутському напрямку і атакувати у бік Мелітополя, там, де противнику вкрай складно підвозити боєприпаси. Чому Бахмут такий важливий? Тому що з Бахмута ми під вогневим контролем тримаємо і залізницю, яка [окупованою територією] йде через Волноваху у бік Мелітополя, Маріуполя. Тому чекаємо на Мелітополь, чекаємо на Бердянськ. Термінів назвати не буду”, — підсумував він.

 

Російський політолог, публіцист Андрій Піонтковський, який живе у США, також припускає, що після Херсонщиниі українська армія почне наступ у Запорізькій області. 

"Я грамотний слухач воєнних експертів. Вони говорять усі в один голос – і західні, і українські, я думаю, це розуміють і російські, – це наступ із Запоріжжя на Мелітополь, до азовського узбережжя, що створює цей величезний суперкотел Крим – Херсон", – сказав Піонтковський.

 

Це може бути кроком до звільнення Криму, вважає політолог. На його думку, українська армія може розпочати звільнення півострова до того, як очистить від окупантів східні області.

"Цього не розуміють усі ці путінські доброзичливці. У Вашингтоні я щодня перегортаю численні плани "вічного миру" між Україною та Росією, і скрізь наголошують: "Так, уже зрозуміли, що доведеться здати і Донбас, і все [інше]…” Але от для Криму всі ці планувальники [пропонують] перехідний період на сім років. Вони не розуміють, що Україна піде насамперед на Крим. Просто військова логіка каже: Крим набагато вразливіший. Тому Україна піде звільняти Крим, а Донбасом можна зайнятися пізніше", – сказав аналітик.

 

Також повідомляється, що російські війська готуються до продовження українського наступу на окупований Крим та на Донбасі, вважають західні військові аналітики. Тим часом заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов в інтерв’ю виданню Sky News заявив, що бійці ЗСУ можуть повернути тимчасово окупований Крим вже на початку зими.

Британська розвідка повідомила 18 листопада, що після відступу з Херсону російські сили перегруповуються та вирили нові траншеї біля адміністративної межі з окупованим Кримом, а також біля річки Сіверський-Донець між Донецькою та Луганською областями.

«Деякі з цих місць розташовані на відстані до 60 кілометрів позаду поточної лінії фронту, це свідчить, що російські планувальники готуються до можливості подальших великих українських проривів», – мовиться у повідомленні Міністерства оборони Британії у твітері.


                         



Коментарі