Військові
Подобається

Терміново! Україна повернула з полону 50 своїх героїв! Переможемо!

24/11/2022
Терміново! Україна повернула з полону 50 своїх героїв! Переможемо!

Сьогодні, 24 листопада, Україна та Росія провели черговий обмін полоненими, внаслідок якого додому вдалося повернути 50 українських захисників. Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram. 

«Важливо, що нам вдалося повернути 19 оборонців Маріуполя, 12 з яких були евакуйовані з Азовсталі, а також 15 полонених з ЧАЕС та сім – з острова Зміїний», – розповів Єрмак. Водночас голова Офісу президента не зазначив, скільки російських військових Україна відпустила у відповідь.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими водночас зазначили, що за останні два дні з полону повернуто 86 Захисників, а усього разом на сьогодні звільнено 1269 осіб. 

Також зазначається, що серед визволених сьогодні є 20 представників Національної гвардії України, 12 воїнів Військово-морських сил, 10 представників Збройних Сил України, 6 – Державної прикордонної служби та двоє бійців Територіальної оборони. Серед них два офіцери, решта рядові та сержанти.

«За військовими спеціальностями це сапери, водії, медики, зв’язківці, стрільці та інші. Щонайменше дев’ять з визволених мають поранення. Найстаршому зі звільнених захисників виповнилося 44 роки, наймолодшому – 19», – сказано у повідомленні.

Окрім того, нагадуємо, попередній обмін полоненими пройшов учора, 23 листопада. Україна повернула тоді 36 людей, серед них один цивільний. Серед звільнених – люди, які захищали Маріуполь і були на Азовсталі, а також нацгвардійці із ЗАЕС.

Раніше великий обмін полоненими відбувся 21 вересня. Тоді з Росії та окупованих територій у Чернігівську область вночі перевезли 215 людей. Серед звільнених були азовці, прикордонники, цивільні люди та іноземці. Тоді раділа уся країна.

Евакуація Маріупольського гарнізону із комбінату «Азовсталь» відбулася 16 та 17 травня 2022 року. За домовленістю з РФ українські воїни здалися в полон, щоб потім повернутися додому у результаті обміну. Кілька десятків полонених було вбито в колонії в Оленівці 29 липня.


 


                         



Коментарі