Військові
Подобається

Україна може повернути Херсон до кінця року: контрнаступ на Півдні України

08/09/2022
Україна може повернути Херсон до кінця року: контрнаступ на Півдні України

Слава Україні! Корупція.Інфо – перші про головне. Підписуйтесь на ютуб канал, ставте лайк та обов’язково коментуйте. Посилання на соцмережі під відео

Збройні Сили України продовжують здійснювати наступальні дії на кількох напрямках. Зокрема, українські військові дають відсіч ворогу на Півдні України.

Про це розповіла голова об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк. За її словами, ситуація на Півдні залишається доволі напруженою, насамперед для окупантів.

"Попри те, що погода мінлива і відчувається подих осені, на лінії зіткнення досить спекотно. Спекотно там саме ворогу. Нам вогневий контроль їх не зігріває, а випалює з цієї території", – наголосила Гуменюк.

ЗСУ продовжують позиційні бої, покращують своє положення і погіршують логістику та управлінську діяльність ворогів.

"Це нервує та знесилює росіян. Саме така ситуація нам і потрібна для подальших кроків", – додала речниця ОК "Південь"

Про контрнаступ на Херсонщині зараз говорять мало, тому що потрібен режим інформаційної тиші, щоб не зашкодити роботі наших військових. До офіційної заяви про початок боїв на Херсонському напрямку було доволі багато чуток пов'язаних із цим, однак офіційно про це повідомили тільки кілька тижнів тому.

Зауважимо, що наступу ЗСУ передували удари по військових базах, складах і логістиці ворога. Зокрема, українські військові взяли під вогневий контроль шляхи постачання окупантів.

Попри активні обстріли з боку ЗСУ, окупанти на Херсонщині вперто продовжують налагоджувати альтернативні способи переправи через Дніпро. 7 вересня українські військові завдали потужного удару у той час, коли ворог намагався налагодити альтернативну переправу в районі Голої Пристані.

У результаті знищено баржу з окупантами та бойовою технікою на борту.

"Це дуже результативне влучання, коли накопичена техніка, зібрана для переправи або у процесі переправляння, потрапляє під наш вогневий контроль", – зазначила Гуменюк.

За її словами, для ЗСУ дуже зручно, коли ворог збирає усі свої сили в одному місці, адже там їх легше знищити.

"Такі влучання для нас – це найкращий показник, що підтягування сил та засобів ворога обмежене", – наголосила речниця ОК "Південь".

Нещодавно ЗСУ підійняли стяг над звільненим Високопіллям, що на Херсонщині. Також в ОК "Південь" інформували, що ЗСУ звільнили нові території, але деталі повідомлять згодом. У ЗСУ закликають дотримуватися режиму інформаційної тиші.

Про те, що ЗСУ мають успіхи на Півдні України, говорять вже не лише міжнародні експерти й наш Генштаб, а й самі росіяни. Інформацію про успіхи ЗСУ на Півдні підтвердили російські джерела та навіть міноборони держави-агресорки. Аналітики американського Інституту вивчення війни переконані, що це трапилося випадково.

Офіційні особи США визнають, що українська мета відбити Херсон до кінця 2022 року є амбітною і є можливою, якщо Україна продовжить прогрес у своїх поточних операціях.

У США прогнозують, що просування ЗСУ триватиме до весни. Водночас деякі атаки, які відбуваються наразі, мають на меті підготувати поле бою до запланованого наступу протягом наступних кількох місяців.

У Пентагоні наголосили, що українська армія на Півдні має "повільний, але значущий прогрес".

Колишній командувач військами США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес зазначив, що українські захисники перед початком контрнаступу на Херсонщині знищили багато баз та переправ окупантів. Генштаб Збройних Сил України виявив надзвичайну професійність.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал та фейсбук тик ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі