Без категорії
Подобається

Україна не поступиться своїми територіями! Коли закінчиться війна – вирішувати Києву!

22/05/2022
Україна не поступиться своїми територіями! Коли закінчиться війна – вирішувати Києву!

Слава Україні! Корупція.Інфо Ексклюзив – перші про головне. Підписуйтесь на наш телеграм-канал. Ставайте спонсорами на ютубі – кнопка та посилання під відео.

Україна не підтримує ідею про закінчення війни в обмін на територіальні поступки, натякнув глава МЗС України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що лише Київ вирішуватиме, коли та як закінчиться війна. Про це він повідомив у своєму Twitter.

"Україна і тільки Україна визначатиме, коли і як закінчиться війна. Ми реалізуємо наше право на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН після жорстокого збройного нападу. Президент Зеленський все ясно сказав. Нам не потрібна чужа земля, але ми не відмовимося від своєї", – написав Кулеба.

Раніше радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що Україна не готова до припинення вогню без тотального виведення російських військ зі своєї території.

Про це Подоляк написав у своєму Твіттері: 

«Не пропонуйте нам припинення вогню – це неможливо без повного виведення російських військ».

Україна не зацікавлена ​​у нових «Мінських» домовленостях та відновленні війни через кілька років, сказав він, маючи на увазі кілька невдалих домовленостей, спрямованих на припинення війни на Донбасі. Домовленості тривали з 2014 року, поки не почалося широкомасштабне вторгнення росії в Україну.

Раніше в інтерв'ю Радіо НВ Подоляк заявив, що Росію треба "ставити на місце, на яке вона заслуговує", а припинення вогню не може бути без виведення російських військ, адже "нові лінії", на яких вони зараз знаходяться, неприйнятні для Києва.

Також він назвав дивними заяви деяких "людей з європейської політичної спільноти", які пропонують Україні поступитися частиною території заради миру з Росією.

"Будь-яка поступка РФ, російській політичній еліті, щоб вони зберегли обличчя, означатиме "Мінськ-3", тобто означатиме відкладену війну через рік, через два, через три. Це має розуміти політична еліта Європи, коли вона робить такі заяви…" Будь-яка маленька поступка РФ тільки спонукає їх до того, щоб пред'явити ще більші претензії", – зазначив радник голови ВП.

Отже, поки росія не буде «готова повністю звільнити окуповані території, наша переговорна команда – це зброя, санкції та гроші», – сказав Подоляк.

Також, займаючись підготовкою так званих "референдумів" на тимчасово окупованих територіях півдня України попри опір місцевого населення, Росія повторює свій шлях у 2014 році в Луганській та Донецькій областях.

Про це заявила пресслужба Міністерства закордонних справ.

"Цілком очевидно, що злочинні дії Росії не отримали підтримки з боку населення тимчасово окупованих територій. Натомість українці продовжують відчайдушно чинити опір російським окупаційним адміністраціям. Тому Москва і розпочала підготовку неприкритої фальсифікації результатів "голосування" щодо створення так званих "народних республік" на півдні нашої держави", — йдеться у заяві.

При цьому в МЗС наполягають, що спроби РФ "легалізувати" російські окупаційні адміністрації на цих територіях та створити квазіюридичні підстави для проведення примусової мобілізації мешканців регіону приречені на поразку.

"Відповідно до норм міжнародного права і законодавства України, результати цих псевдореферендумів будуть юридично нікчемними. Україна і весь цивілізований світ ніколи не визнають ці протиправні та злочинні рішення РФ", — наголосили в міністерстві.

Відтак МЗС закликає міжнародну спільноту засудити підготовку псевдореферендумів на півдні України, не визнавати їхні "результати" та продовжити всеосяжний тиск на Росію, щоб змусити її припинити агресію проти суверенітету та територіальної цілісності України.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок. Наш Телеграм-канал та сторінки інстаграм та фейсбук. Посилання в описі до відео. Почуємося.


                         



Коментарі