Військові
Подобається

Французькі експерти розпочинають експертизи ДНК тіл у Бучі

02/05/2022
Французькі експерти розпочинають експертизи ДНК тіл у Бучі

Французи допомагають українській стороні своїми експертами, і з 3 травня вони мають почати експертизи ДНК тіл у Бучі. Про це в ефірі українських телеканалів заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"Французи, вони не у спільній слідчій групі, але вони допомагають експертами тут, українській стороні. Вони заїхали давно і давно мали виїхати, але залишилися. І з завтрашнього дня вони починають експертизи ДНК у Бучі. Тобто, французька група залишається з нами ще днів на 10, потім буде ротація, і знову французи будуть", – повідомила Венедіктова.

Вона уточнила, що литовці, які входять до складу спільної слідчої групи, мають приїхати на цьому тижні.

"Литва буде, я так розумію, у вівторок. Вони до нас приїжджають і починають проводити розслідування у рамках цієї спільної слідчої групи. І вони з нами розслідують, – і для нашого провадження, і для власного. Допити переселенців, – вони зможуть зробити їх там собі, і ми можемо використовувати їх результати, і вони використовують ці результати. Тобто, ми економимо часовий і людський ресурс і швидко рухаємося", – поінформувала очільниця Офісу генерального прокурора.

За її словами, українській стороні також допомагає група словаків, які працюють з нашими правоохоронцями і допомагають їм у розслідуванні.

Це важливо, вважає генпрокурор, у тому числі через людський ресурс, коли ці особи приїжджають зі своїми можливостями і рухаються з українськими правоохоронцями пліч-о-пліч, і тому, що ці люди повертаються до своїх європейських країн і розказують про те, що вони бачили.

"Що це – не коли російська сторона каже, що Буча – це фейк, а коли туди приїжджають слідчі і бачать мертві тіла, і працюють з ними. А це робота ще та, ви розумієте. Тобто, одна справа подивитися по телевізору, і зовсім інша історія – провести експертизу трупа у морзі, або ексгумацію. Тому для нас, української влади, української сторони, дуже важливо показувати, хто тут вчиняє ці воєнні злочини", – заявила генпрокурор.
 


                         



Коментарі