Технології
Подобається

“Світова мережа для роботів”: озвучено терміни появи 5G в Україні

11/02/2019
“Світова мережа для роботів”: озвучено терміни появи 5G в Україні

В нашій країні появи 5G-інтернету варто очікувати не раніше, ніж через 3-4 роки, тоді як у світі запуск нового стандарту зв'язку планують вже в наступному році.

Про це розповіла піар-директор одного з українських мобільних операторів Вікторія Рубан. За її словами, на даний момент в різних країнах йде підготовка до цього стандарту, виділяються частоти, проводяться технічні тести.

"Передбачено, що в комерційну експлуатацію цей стандарт вийде в 2020 році… В Україні це ймовірно відбудеться трохи пізніше, тому що ми тільки почали розвивати 4G. За нашими оцінками, в Україні 5G може з'явитися через 3-4 роки", – повідомила вона .

Рубан також зазначила, що в Україні наразі немає частот під розвиток 5G-мережі.

"Є таке правило в технологіях, що технологічні зміни відбуваються раз на 4 роки, тому що це мінімально достатній термін, які дозволяє, по-перше, запровадити технологію, побудувати мережу, а потім отримати від неї комерційний успіх і мати можливість реінвестувати отримані кошти в технологію наступного покоління", – пояснила вона.

За словами експерта, тих можливостей, які сьогодні надають технології 3G і 4G-зв'язку, вистачає, щоб задовольнити попит людей у мобільному інтернеті на найближчі 3-5 років.

"5G – це технологія не для людей, а для промислового використання, для нових сфер, які розвиваються в світі, для інтернету речей, для якого потрібні суперширокі канали та надвисока швидкість передачі даних. 5G потрібен для розумних міст, життя в яких буде регулюватися мільйонами сенсорів і датчиків. 5G буде потрібен для безпілотних автомобілів, які на високій швидкості будуть обмінюватися даними один з одним і з дорожньою інфраструктурою", – розповіла Рубан.

"Швидкість і мінімальна затримка сигналу – це переваги, які будуть використовуватися не людьми, а пристроями, сенсорами, датчиками, роботами в промисловості, сільському господарстві, в медицині", – додала вона.


                         



Коментарі