Економіка України
Подобається

Як українцям будуть підвищувати пенсії: три етапи

03/02/2019
Як українцям будуть підвищувати пенсії: три етапи

Пенсії українців в 2019 році будуть рости.

В уряді запланували 3 підвищення протягом року.  Перше підвищення заплановано в березні, коли почнеться автоматичне індексація пенсійних виплат, з урахуванням багатьох показників, перерахунком страхового стажу.

У липні і грудні також планується підвищення пенсійних виплат.  Літня надбавка складе 67 гривень, в зимовий період пенсії піднімуть на 74 гривні.  У Міністерстві соціальної політики пообіцяли, що найпомітніша надбавка до пенсії відбудеться в березні.  Планується введення автоматичної індексації та підвищення виплат до 20%.

З урахуванням підвищення мінімальної зарплати, в березні поточного року пенсію зможуть підняти на 256 гривень, до тисячі сімсот шістьдесят один гривень на місяць.

У кожному разі відсоток підвищення пенсійної виплати буде розраховувати окремо.

Збільшиться не тільки мінімальна пенсія.  Ті, хто отримують найбільші виплати, можуть розраховувати на надбавку побільше.  Максимальна пенсія зараз становить 14,3 тисячі гривень.  З першого дня зими вона досягне 14,9 тисячі.

Цей приріст пов'язаний з тим, що з грудня в Україні піднімають прожитковий мінімум.  Для всіх вікових категорій він виросте на 76 гривень і становитиме 1853 гривні.  Прожитковий мінімум з липня вже виріс на 4,5%, з грудня підніметься ще на 4,3%, при тому, що Нацбанк прогнозує інфляцію на кінець року на рівні 10%.


                         



Коментарі