Туризм
Подобається

Куди поїхати відпочивати на зимові свята в Україні?

01/12/2018
Куди поїхати відпочивати на зимові свята в Україні?

День Святого Миколая, Новий рік, Різдво і зимові канікули вже не за горами. Як визначитися з ідеальним місцем зустрічі довгоочікуваних свят? Наша добірка найцікавіших і чарівних місць України вам допоможе.

 

Диканька.

«Про Диканьку ж, думаю, ви чули вдосталь. І то сказати, що там будинок чистіше якогось пасічнікова куреня. А про сад і говорити нічого: в Петербурзі вашому, вірно, не знайдете такого » (Гоголь).

А що, якщо махнути в саме що ні на є різдвяне село? Диканька знаходиться в Полтавській області і є однією з найбільш знаменитих сіл України. Тут вам і справжнісінька Миколаївська церква XVIII століття, в якій за легендою відспівували панночку з «Вія», і Троїцька церква, на стінах якої коваль Вакула зобразив «чорта в пеклі, так такого гидкого, що всі плювали, коли проходили повз», і Тріумфальна арка, побудована на честь прибуття сюди Олександра I. Місця тут незвичайні, просочені українськими повір'ями, любов'ю і гостинністю місцевих жителів. Достойно розміститися можна в одному з хороших готелів Полтави, де теж є, що подивитися і -так! – наїстися знаменитих полтавських галушок!

 

 

Львів.

З чого почалася слава Львова як різдвяного місця зустрічі, яке змінити не можна? Уже ніхто не згадає. Але Різдво у Львові – це вже традиція. І все ж, крім традицій, цього разу будуть приємні сюрпризи.

 

Львівський Різдвяна ярмарка. Все, що можна купити на різдвяному ярмарку – буде тут. Карпатські сувеніри, національний одяг, смачна регіональна їжа.

 

День святого Миколая. Саме 19 грудня запаляться вогні на головній ялинці Львова – перед Оперним театром, а з 19 по 21 грудня у дворику Ратуші буде проходити вистава для дітей «У пошуках святого Миколая», де порадують піротехнічним шоу.

 

Міське свято Пампуха. Різдво у Львові немислимо без колядок і пампушок, в цьому році їх будуть готувати не тільки за традиційними українськими рецептами, а й за рецептами інших країн світу. Пампушки можна буде наколядувати скільки душі завгодно і, звичайно, діти будуть цього страшно раді. Конкурсів теж буде більш ніж достатньо: Конкурс господинь, Конкурс чортів та ангелів і -увага! – Конкурс пампухоїдів! На Святі Пампуха знову працюватиме Львівський Різдвяний Пошта, яка дозволить вам послати ексклюзивну арт-листівку в будь-який куточок світу і поділитися духом львівського Різдва.

 

Фестиваль «Спалах Різдвяної зірки». Традиційне вертепне дійство розпочнеться 7 січня у Музеї народної архітектури та побуту: колядки, виступи вертепів, парад різдвяних зірок, зимові ігри, конкурси, а для любителів зимових ігор – катання з гірки на санчатах і каток, народні забави і конкурси. На наступний день дійство перенесеться на площу перед оперою, де знову будуть «звіздарів» і колядники.

 

Карпати.

Важко собі уявити краще місце для зустрічі Нового року, ніж засніжені Карпати, справді казковий і гостинний край. Містична Гуцульщина, самобутній фольклор і смачний банош сподобається дорослим, що вже говорити про дітей.

Одним з найвідоміших туристичних місць в Карпатах є місто Яремче. Саме тут і розташована унікальна база відпочинку «Ведмежа гора». Це оздоровчий комплекс на території Карпатського заповідника.

 

Славське. Хочете не тільки покататися на лижах, а ще й подивитися на притулок благородних розбійників? Тоді вам – в Славське, поряд з печерою «Писана криниця».

 

БуковельЯкщо ваша сім'я віддає перевагу активному відпочинку, то краще Буковеля вам нічого не знайти: сноупарк, катання на лижах, сноубордах, квадроциклах і навіть на собачих упряжках. Для дітей є і розважальний центр, і ігрові автомати, Kinder Club, де відвідування абсолютно безкоштовне для проживаючих в готелях системи «Буковель».


                         



Коментарі