Технології
Подобається

Відкриття нової технології 5G змінить ситуацію на ринку смартфонів

25/11/2018
Відкриття нової технології 5G змінить ситуацію на ринку смартфонів

Кожне нове покоління мобільних технологій вело до значних змін розстановки сил на ринку телефонів.  Найчастіше колись лідируючі компанії втрачали позиції і вже ніколи не повертали колишню славу.  Чи буде так само з 5G?  Свій прогноз озвучили в дослідницькій компанії Strategy Analytics.

 На думку експертів, з повсюдним запуском мереж п'ятого покоління найбільші на даний момент виробники смартфонів Samsung, Huawei і Apple зіткнуться з падінням часткою на ринку.

 Фахівці виділяють дві групи вендорів, які вступлять в нову фазу конкурентного протистояння з запуском 5G.  До першої групи, що отримала назву "Адаптивні локальні гравці" (Adaptive Local Players), відносяться такі компанії, як Sharp, ZTE і Sony.  Вони відрізняються міцною фінансовою основою, але невеликим присутністю на локальних ринках.  Такі виробники повинні бути більш гнучкими в просуванні своїх брендів і використанні функцій і технологій, щоб підвищити свою цінність на конкретних ринках.  Здатність адаптувати технології і перелік функцій під потреби мобільних операторів має вирішальне значення для виживання вендорів, але прибуток можлива тільки при ефективному управлінні витратами, відзначають в Strategy Analytics.

 Друга група виробників напередодні розвитку 5G-ринку іменується як "Шукачі глобального масштабу" (Global Scale Seekers).  До них аналітики відносять в першу чергу китайські бренди Xiaomi, Vivo і Oppo, які активно освоюють міжнародну арену.  Такі компанії вивели організацію продажів, маркетинг і канал дистрибуції на рівень, достатній для продажу 80 млн смартфонів на рік і отримання прибутку.

 Xiaomi домоглася впевненого фінансового становища і сильних позицій в Китаї, Індії та Європі, а незабаром буде активно завойовувати американський ринок.  Великі рекламні бюджети і кращі в своєму класі споживчі ідеї, які обнародувано за межами Китаю, стали важливими складовими успіху китайських виробників на світовому рівні, говориться в дослідженні.

 За словами аналітиків, 5G відкриває великі можливості для нових виробників і компаній, які довгий час працюють на ринку, але не можуть показати себе в умовах інтенсивної конкуренції.  Вендорам стане ще складніше пропонувати по-справжньому інноваційні рішення, а відсутність великого портфеля патентів може загрожувати відходом з ринку, попереджають в Strategy Analytics.

 Перші апарати, сумісні з новим стандартом стільникового зв'язку, з'являться на ринку в 2019 році.  За оцінками Digitimes Research, їх відвантаження чи досягнуть 1 млн штук.


                         



Коментарі