Технології
Подобається

Сектор української торгівлі зобов’яжуть приймати безготівкові платежі

16/11/2018
Сектор української торгівлі зобов’яжуть приймати безготівкові платежі

В Україні увесь сектор торгівлі зобов'яжуть приймати безготівкові платежі. 

Відповідний проект постанови розробило Міністерство економічного розвитку та торгівлі.

"Суб'єкти господарювання, які здійснюють продаж товарів (надання послуг), включаючи товари (послуги), що продаються дистанційно, зобов'язані забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків за продані ними товари (надані послуги) з використанням електронних платіжних засобів за допомогою платіжних пристроїв або електронних платіжних сервісів", – йдеться у проекті. 

Зазначається, що до 1 липня 2019 року такий обов'язок падає на компанії з продажу електронної техніки, яка підпадає під гарантію, підакцизні товари, ювелірні вироби, лікарські препарати, з надання житлово-комунальних послуг, медичних та стоматологічних, туристичні агентства, ресторани, готелі.

До 1 січня 2020 року  – сегмент автомобільних продажів, мотоциклів та запчастин. Також йдеться про компанії з їхнього ремонту. Також ввести безготівкову оплату будуть зобов'язані компанії з поштової та кур'єрської діяльності, всіх видів пасажирських і вантажних перевезень, фітнес-центри, сфера культури, охорони здоров'я, страхування, перестрахування і приватного пенсійного забезпечення.

До 1 липня 2020 року до обов'язку приєднаються всі, хто продає товари та надає послуги, вартість яких перевищує 50 неоподаткованих мінімумів, тобто 850 гривень.

У новому проекті постанови є визначення "платіжні пристрої і/або сервіси", зокрема мобільні додатки.


                         



Коментарі