Головні Новини
Подобається

“Якщо рости на 20% в рік”: Через пять років Україна може стати експортером газу

07/11/2018
“Якщо рости на 20% в рік”: Через пять років Україна може стати експортером газу

Борис Колесніков, прем'єр-міністр опозиційного уряду вчора здійснив робочу поїздку на територію Полтавської області.
Під час свого візиту він відвідав Мачухську установку підготовки газу «ДТЕК Нафтогаз», де і зазначив, що ще близько 50 років тому наша держава видобувала втричі більше газу, ніж сьогодні, а саме 60 мільярдів кубометрів. Це блакитне паливо поставлявся на всю систему газопроводом СРСР. Тепер же, рівень видобутку газу на території країни знизився до 20 мільйонів.

"Якщо рости на 20% в рік, то за 5 років можна стати чистим експортером газу, покривши всі свої внутрішні потреби. Для досягнення такого результату необхідні гарантії для інвесторів. Чим надійніше будуть гарантії у інвесторів, тим швидше Україна стане енергонезалежною. Потрібно гарантувати права інвестора і створити умови для того, щоб газовидобувачі могли вкладати в нові свердловини. Необхідний аукціон ліцензій, і чим швидше, тим краще. Всі інвестори завмерли в очікуванні аукціону. Якщо влада називає себе проєвропейською, то нехай відкриває аукціони", – підкреслює Борис Колесніков.

Крім цього, він повідомив, на сьогоднішній день Україна займає перше місце в Європі за кількістю споживаної електроенергії, а також останнє за ВВП з розрахунку на душу населення.

«Тому необхідно провести модернізацію житлового фонду. Це дозволить заощадити від 50% до 65% енерговитрат. Всі країни, які входили до складу Радянського Союзу, давно вже це зробили. Якщо застосувати цей досвід, то наші люди будуть платити в 2-2,5 рази менше», – зазначив прем'єр від опозиції.


                         



Коментарі