Технології
Подобається

У Китаї створили місяцехід для підкорення зворотного боку Місяця

16/08/2018
У Китаї створили місяцехід для підкорення зворотного боку Місяця

Місяцехід – це блок прямокутної форми на шести колесах з двома розсувними сонячними панелям.

Китай продемонстрував в середу журналістам фотографії свого нового місяцеходу, який планується доправити цього року на зворотній бік Місяця за допомогою космічного апарату "Чан'е-4", – передає ТАСС

Судячи з зображень, передає агентство Сіньхуа, місяцехід представляє собою блок прямокутної форми на шести колесах з двома розсувними сонячними панелями. Його довжина – 1,5 метри, ширина – 1 метр і висота – 1,1 метра.

Як повідомив головний інженер китайської місячної програми У Вейжень, це покищо ще безіменний саморушний пристрій в цілому повторює зовнішній вигляд свого попередника – місяцеходу "Юйту" ( "Нефритовий заєць"), який був доправлений на поверхню природного супутника Землі за допомогою апарату "Чан'е-3 "14 грудня 2013 року, а в січні наступного року через несправності "переведений в режим сну".

У новій версії китайського місяцеходу будуть "змінні частини і варіюватися конфігурація завантаження", що має допомогти йому "впоратися зі складним рельєфом місцевості і особливостями досліджуваних об'єктів", заявили на презентації фахівці. Спусковий модуль апарату "Чан'е-4" повинен здійснити м'яку посадку в район басейну Південний полюс – Ейткен на зворотному боці Місяця.

Комітет оборонної науки, техніки і промисловості КНР оголосив, що всі бажаючі можуть взяти участь у конкурсі на краще ім'я для нового китайського місяцеходу. Учасники конкурсу можуть направляти свої пропозиції по інтернету в період з 15 серпня по 5 вересня. Результат буде оголошено в жовтні. Переможець отримає 3 тис.юанів (близько 440 доларів США) і буде запрошений на запуск апарату до Місяця.


                         



Коментарі