Технології
Подобається

Переносна електронна шкіра: у Китаї виробили новий пристрій для вимірювання сигналів тіла

06/08/2018
Переносна електронна шкіра: у Китаї виробили новий пристрій для вимірювання сигналів тіла

Китайські вчені створили штучну кольорову електронну шкіру на основі графену, яка може функціонувати як переносний електронний пристрій.


Як повідомляє «Сіньхуа», нова розробка, що отримала назву e-skin, може функціонувати як пристрій для моніторингу стану здоров'я.

Стаття про винахід опублікована в журналі ACS Nano. У пристрої використовується тонкий, гнучкий і безрозмірний електронний матеріал, який імітує шкіру людини і може відчувати тиск, температуру і натяг. Відзначається, що графен – надтонка речовина, що відрізняється чудовою гнучкістю і провідність.

Воно є ідеальним матеріалом для електронної шкіри. Фахівці з китайського університету Цінхуа продемонстрували графенову електронну шкіру із застосуванням технології лазерного скрайбування. Електронна шкіра може бути прикріплена до людської шкіри, а також до масок або горла для вимірювання сигналів тіла, включаючи дихання, серцебиття і голос.

Вона проявляє високу чутливість і довготривалу стабільність, витримує високу температуру. Її буде зручно носити. Вчені переконані, що електронна шкіра має колосальні потенційні можливості для застосування в галузі охорони здоров'я та штучного інтелекту.

Біоінженери впритул наблизилися до друку людських органів. У січні вчені з Великобританії створили методику 3D-друку тканин людського організму.


                         



Коментарі