Технології
Подобається

“Головне, щоб дешево”: найпопулярніші смартфони серед українців

03/08/2018
“Головне, щоб дешево”: найпопулярніші смартфони серед українців

Більшість українців вважають за краще пристрої з сенсором відбитку пальців, але без NFC

Українці не дуже вимогливі до техніки. Хоча вже близько половини людей мають на руках "розумні" телефони, характеристики середньостатистичного апарату не вражають. У компанії MOYO портрет смартфона середнього українця виглядає наступним чином: 2 ГБ оперативної пам'яті і 16 ГБ пам'яті, екран діагоналлю 5 дюймів і камера на 12 Мп. Вся ця начинка упакована в пластиковий корпус чорного кольору і коштує не більше 5000 грн.

Такі параметри відповідають більшості проданих за перші шість місяців поточного року смартфонів. При цьому ринок гаджетів вельми поляризований – майже половина всіх смартфонів в Україні купується з розряду «дешево і сердито», тоді як близько 10% приходиться на дорогі флагманські моделі. Такий перекіс дає середню ціну по ринку в 7200 грн., Тоді як ще в минулому році, за даними MOYO, вона становила 5100 грн.

Набирає популярність технологія мобільних платежів, що не скоро стане в Україні масовою – серед проданих в першому півріччі смартфонів тільки 30% були оснащені модулем NFC, без якого не зможе працювати ні GooglePay, ні ApplePay. А ось сканер відбитків пальця став вже базовою функцією – присутній в 90% гаджетів.

Телефони з захищеним «протиударним» корпусом актуальні тільки для вузького кола покупців, тоді як волого і пилозахист поступово набирає все більшої популярності завдяки масовому впровадженню цієї опції в пристроях середнього і високого цінового діапазону.


                         



Коментарі