Економіка України
Подобається

Андрій Рева зробив важливу заяву про зарплати українців

24/06/2018
Андрій Рева зробив важливу заяву про зарплати українців

За п’ять місяців 2018 року розмір реальної заробітної плати в Україні зріс на 11%.

Про це повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Популярне: Омелян сказав, коли Україна відмовиться від «маршруток» і чим їх замінять

“За перші п’ять місяців цього року реальна зарплата виросла майже на 11%, номінальна на 26 відсоткових пункти. І статистика показує, що темпи зростання цін на товари в порівнянні з минулим роком уповільнились, про що свідчать дані Держстату”, — сказав Рева.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики розглядає можливість подальшого збільшення мінімальної заробітної плати до 4200 грн.

Раніше повідомлялось, що українським пенсіонерам варто очікувати нового етапу підвищення пенсій у 2019 році.

У повідомленні сказано, що пенсія зросте для осіб, у яких страхового стажу менше: у чоловіків – 35 років, у жінок – 30 років; а для пенсій, призначених до 01.10.2011 року: у чоловіків – 25 років, у жінок – 20 років, встановлюється на рівні 1435 гривень.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», уряд планує підвищити пенсії українцям. Це стосується людей, які при великому стажі мали маленьку зарплату.
 
Крім того, в липні-грудні 2018 року Пенсійний фонд двічі перерахує пенсію українцям. Адже в липні до 1777 грн виросте прожитковий мінімум. У грудні він підвищиться до 1853 грн.

Також нам стало відомо, що в Україні з 1 січня 2019 року заплановано введення накопичувальної пенсійної системи. Однак міністр соціальної політики Андpей Peва переконаний, що дана система несе в собі величезний ризик, на відміну від нинішньої солідарної пенсійної системи.


                         



Коментарі