Технології
Подобається

“За допомогою відбитка пальця”: ПриватБанк запускає новий спосіб оплати покупок

23/06/2018
“За допомогою відбитка пальця”: ПриватБанк запускає новий спосіб оплати покупок

Державний ПриватБанк та міжнародна платіжна система Visa оголосили про запуск пілотного проекту біометричної оплати покупок за допомогою відбитка пальця.

Про це повідомляє прес-служба ПриватБанку.

ПОПУЛЯРНЕ: “Були майже у кожного в аптечці”: В Україні заборонили популярний препарат

«Уперше в Україні – можливість оплатити просто пальцем! Жодних карток, ПІН-кодів і навіть телефонів на фестивалі Belive», – сказав Дмитро Крепак, в. о. голови регіону СНД і Південно-Східної Європи Visa.

Для оплати покупок за допомогою відбитка потрібно прив'язати свої біометричні дані при оформленні картки.

Однак, оплатити за допомогою пальця можна буде лише в тих закладах, що мають відповідні технологічні можливості, зокрема спеціальний біометричний сканер.

У ПриватБанку вважають, що ця технологія буде цікава малому та середньому бізнесу, зокрема, вуличним торгівцям, бо дозволить швидко розрахуватись за покупки. 

Щоб платити пальцем, достатньо один раз «прив’язати» його відбиток до своєї картки та розплачуватися в торговельних точках, що підтримують цю технологію, приклавши палець до зчитувача біометричних даних. Як говорять у ПриватБанку, ця технологія буде цікава насамперед малому та середньому бізнесу, вуличним торгівцям, оскільки приймати платежі можна за допомогою власного смартфону або планшета та спеціального біометричного сканера.

Раніше повідомлялося, що ПриватБанк запустив нову функцію, що дозволить користувачам змінювати пін-код до картки онлайн у разі підозри шахрайства.

18 червня повідомлялося, що Ощадбанк випускатиме електронні картки без відкриття банківського рахунку.


                         



Коментарі