Економіка України
Подобається

Новий курс валют на міжбанку

05/06/2018
Новий курс валют на міжбанку

4 червня валютна торгівля на міжбанку завершилася подорожчанням долара на 1 копійку – до 26,14-26,15 грн ./$, повідомив UBR.uaначальнік управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гриненко.

Банкіри запевняють, що експортери не притримували долар, хоча обсяги торгів трохи скоротилися з п'ятниці: з $ 368,48 млн. До $ 347,68 млн. Бізнесу потрібна гривня.

Популярне: Vodafone запропонував українцям нові тарифи

"На ринок поступово виходили великі експортери з пропозицією валюти, їм необхідна гривня для забезпечення операційних витрат", – підтвердив директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний.

Він уточнив, що обсяг вільної ліквідності на фінансовому ринку знизився на 1 млрд. Грн. (До 114,8 млрд. Грн.), При цьому залишки банків на коррахунках в Нацбанку збільшилися на 2,1 млрд. Грн. (До 48,5 млрд. Грн.), А обсяг ліквідності, мобілізованою регулятором через його депозитні сертифікати, скоротився на 3,1 млрд. Грн. (До 66,2 млрд. Грн.).

Чого банкіри сьогодні не відзначили – це серйозною активізації нерезидентів, які на початку кожного місяця зазвичай скуповують долар під репатріацію дивідендів. Її чекають на міжбанку завтра.

"Очікується вихід на ринок іноземних компаній, що збільшить попит на валюту і нівелює можливий надлишок пропозиції", – упевнений Курінний. Проте, фінансисти вірять у збереження діючих курсових коридорів.

"На нашу думку, завтра торги будуть проходити в діапазоні 26,12-26,15 грн ./$", – запевнив Курінний.


                         



Коментарі