Технології
Подобається

5G – це реальність! Дізнайтесь, яка країна готова запустити Інтернет майбутнього

28/05/2018
5G – це реальність! Дізнайтесь, яка країна готова запустити Інтернет майбутнього

Федеральне мережеве агентство Німеччини (Bundesnetzagentur або скорочено BNetzA) запланувало проведення аукціону на частоти в діапазонах 2 ГГц і 3.6 ГГц, необхідні для роботи п'ятого покоління мобільного зв'язку 5G. Аукціон орієнтовно проведуть на початку 2019 року.

«Операторам мобільних мереж необхідні додаткові частоти для розширення своїх можливостей, що дозволить їм впоратися зі зростаючими обсягами переданих даних», – каже президент Федерального мережевого агентства Йохен Хоманн.

За словами Гомана, 5G дозволить збільшити швидкість передачі даних в мережі і впровадити нові додатки за типом систем реального часу (коли при обробці інформації система підтримує постійну взаємодію з зовнішнім середовищем).

Популярне: Подбати про захист вразливих споживачів: Що в Україні може бути з тарифами на газ

У BNetzA відзначають, що остаточна версія специфікації для майбутнього аукціону з'явиться вже в кінці поточного року.

Як повідомляють німецькі ЗМІ, спочатку Німеччина планувала розвивати 5G вже в 2018 році, але довелося почекати через розбіжності, що виникли між міністерством транспорту та Федеральним мережевим агентством. Причиною розбіжностей стали умови допуску до участі в аукціоні.

Вже сьогодні оператори мобільного зв'язку в Німеччині готуються до запуску майбутніх послуг 5G. А німецька компанія Deutsche Telekom на початку травня озвучила плани по установці перших тестових 5G-станцій в центрі Берліна. Таким чином компанія продемонструє на практиці першу в Європі систему зв'язку в стандарті 5G.

Нагадаємо, одними з піонерів 5G-мереж в світі стали найбільші гравці на ринку високих технологій Intel і південнокорейський оператор мобільного зв'язку KT. Вони тестували 5G-мережу на Олімпіаді в Пхенчхані в лютому. ТогдаIntel встановила станції 5G для відстеження лижників по пересіченій місцевості і розгорнула десятки камер всередині льодової арени, зробивши можливою трансляцію Олімпійських ігор у віртуальній реальності.


                         



Коментарі