Економіка України
Подобається

Як заощадити на продуктах: українцям назвали два способи вирішення проблеми

20/04/2018
Як заощадити на продуктах: українцям назвали два способи вирішення проблеми

В Україні в березні індекс цін на продукти харчування, в порівнянні з лютим, виріс на 1,1%, а з початку року – на 4,2%. У зв'язку з цим українцям озвучили два способи заощадити.

Найпоширеніші схеми – це закупівлі оптом і "вскладчину", пише "Сегодня".

"Один з найбільш поширених способів економити – закуповувати продукти і господарські товари оптом, тобто ходити/їздити за покупками на оптові ринки і склади. У періоди криз і важких економічних ситуацій число покупців на оптових ринках, базах і складах зростає в рази", – пише видання.
Ціни в оптових торгових точках можуть відрізнятися від роздрібних в 1,5-2 рази. Правда, в оптових покупках є одна незручність: як правило, чим нижче ціна, тим більша упаковка, яку потрібно купити.

При цьому, щоб отримати невелику кількість товару за оптовою ціною, українці все частіше організовують "покупку вскладчину". 

Популярне: Ваш тариф буде припинено: “Київстар” приголомшив українців новими цінами на свої послуги​

"Ініціатор покупки кидає клич, збирає замовлення і купує оптову упаковку товару відразу для кількох людей – знайомих, родичів, сусідів або колег, а то і просто незнайомих людей", – пишуть журналісти.
Такі оголошення про спільні покупки можна зустріти на під'їздах будинків, у групах Facebook, які об'єднують жителів будинків і цілих мікрорайонів.


                         



Коментарі